Програма вивчення навчальної дисципліни   “_Хімія та основи екології” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки  192 «Будівництво та цивільна інженерія»_напряму (назва освітнього ступеня,освітньо-кваліфікаційного рівня) (спеціальності) 192 «Промислове і цивільне будівництво»

Предметом і місце хімії серед наук про природу зумовлене її вивчення й тісними зв’язками з іншими науками. Тож хімія є центральною, фундаментальною наукою. Система наукових знань про природу й система методів кожної з наук перебувають у процесі безперервного взаємозбагачення. Сучасна хімія – високо-впорядкована система знань, що стрімко й цілеспрямовано розвивається у взаємодії із системами знань інших наук. Хімічний експеримент – ефективний метод одержання знань, засіб перетворення іх у переконання, невичерпне джерело розвитку наукового світогляду.

Міждисциплінарні зв’язки: дисципліни, вивчення яких спирається на цю дисципліну, це: «Екологія»,  та інші. Знання та вміння, отримані під час вивчення даної дисципліни, будуть використані під час вивчення переважної більшості наступних дисциплін професійної та практичної підготовки фахівця.

Мета ; Метою викладання навчальної дисципліни “_Хімія та основи екології” є :вивчення  хімії як однієї з найважливіших базових інженерних наук, необхідно для підвищення рівня підготовки фахівців різних галузей. Курс хімії дає можливість інженеру кожної галузі народного господарства використовувати в своїй роботі досягнення хімії та приймати активну участь в розробці нових конструкційних матеріалів, в підвищенні надійності сучасної технології, у вирішенні екологічних проблем.

Завдання: Основними завданнями вивчення дисципліни “_Хімія та основи екології_” є вивчення навчальної дисципліни пов’язані із засвоєнням провідних ідей, понять і законів хімії, екології, з формуванням загально-навчальних і спеціальних умінь і навичок, для застосування хімічних законів і процесів, використання хімічних речовин і матеріалів у сучасній техніці   

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати: 

загальні компетентності: користуючись законами хімії та екології;

фахові компетентності використовувати знання хімії для створення нових матеріалів, вміти проконтролювати якість сировини та готової продукції, запобігати забрудненню довкілля та вміти використовувати досягнення сучасної хімії для знешкодження шкідливих атмосферних викидів та стічних вод промисловості.

Очікувані програмні результати навчання: результатом навчання є підготовка студентами дисциплін використовувати знання теоретичних питань курсу, використання хімічних речовин і матеріалів у сучасній техніці