Теорія та практика фінансового менеджменту, управління фінансами стають сьогодні все більш актуальними. Поступово приходить розуміння, що управління організацією здебільшого здійснюється за допомогою фінансів та безпосередньо через фінанси. Фінансові індикатори характеризують результати діяльності будь - якої компанії, а також є основними діагностуючими показниками та передумовами для розробки стратегічних та поточних напрямів управління.

           Ефективна фінансова діяльність є найважливішим фактором розвитку підприємства. Фінанси в сучасній компанії виконують функцію інтеграції бізнес - процесів, через фінансові показники інформацію сприймають та аналізують всі зацікавлені особи, як всередині компанії, так і за її межами. Прорахунки в організації фінансового менеджменту, неврахування факторів внутрішнього та зовнішнього середовища, можуть призвести до неплатоспроможності та банкрутства компанії. Тому від досвідченої та ефективної організації фінансового менеджменту на підприємстві в значній мірі залежить добробут компанії та її власників, а також перспективи динамічного розвитку економіки взагалі.

  • Курс «ФІНАНСИ І КРЕДИТ» є однією з дисциплін, що дає студентам знання зі сфери фінансів, які необхідні для прийняття управлінських рішень, що повинні стимулювати максимальний рівень прибутковості та ефективності діяльності підприємства.