Мета дисципліни «Економіка та організація інноваційної політики» є оволодіння системою знань у сфері управління інноваційним розвитком підприємства відповідно до поставлених цілей і прийнятної стратегії, а також сформувати стратегічний тип мислення і набути навички розробки заходів та вироблення комплексного механізму підтримки інноваційної діяльності.

Завдання «Економіка та організація інноваційної політики» як навчальної дисципліни – сформувати у студентів компетенції за таким переліком:

—    ознайомлення з існуючими підходами до розуміння сутності інноваційної політики та вивчення відповідного категорійного апарату, що відображає процес управління інноваційним розвитком;

—    розгляд ролі і місця інноваційної політики в системі управління на макро-, мезо-, регіональному та макрорівнях і розкриття особливостей інноваційної діяльності в постіндустріальному суспільстві;

—    вивчення методологічного апарату дослідження ринкових ситуацій і розробки адекватних стратегій розвитку підприємства;

—    оволодіння практичними навичками визначення пріоритетів інноваційного розвитку на основі відповідної нормативно-законодавчої, статистичної та методичної бази як основи методології стратегічного управління;

—    опанування прийомами і методами розробки заходів реалізації інноваційної політики;

—    навчитися визначати стратегічні цілі та розробляти механізм їх реалізації;

—    набуття навичок творчості і професіоналізму планування;

—    набуття аналітичних навичок при здійсненні оцінок стану і перспектив розвитку об’єктів господарювання;

формування умінь розробки та обґрунтування стратегічних рішень у сфері управління інноваційною діяльністю організацій.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності:

ЗК 1. Здатність до адаптації та дії в новій ситуації.

ЗК 2. Вміння виявляти, ставити та вирішувати проблеми.

ЗК 3. Здатність мотивувати людей та рухатися до спільної мети.

ЗК 4. Здатність спілкуватися з представниками інших професійних груп різного рівня (з експертами з інших галузей знань/ видів економічної діяльності).

ЗК 5. Визначеність і наполегливість щодо поставлених завдань і взятих обов’язків.

ЗК 6. Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт.

фахові компетентності:

СК 1. Здатність розробляти та реалізовувати стратегію розвитку підприємницьких, торговельних та / або біржових структур.

СК.2. Здатність проводити оцінювання продукції, товарів і послуг в підприємницькій, торговельній та/або біржовій діяльності.

СК 3. Здатність до ефективного управління діяльністю суб’єктів господарювання в сфері підприємництва,  торгівлі та/або біржової діяльності.

СК 4. Здатність до вирішення проблемних питань і прийняття управлінських рішень у професійній діяльності.

СК 5. Здатність до оцінювання та реалізації інноваційних проектів в підприємницькій, торговельній та/або біржовій діяльності.

СК 6. Здатність планувати і проводити наукові дослідження з використанням теоретичних та прикладних досягнень в сфері підприємництва,  торгівлі та/або біржової діяльності.

СК 7. Здатність обирати і використовувати загальнонаукові та спеціальні методи для проведення прикладних досліджень у сфері підприємницької, торговельної та/ або біржової діяльності.

СК 8. Здатність вирішувати задачі прогнозування процесів розвитку підприємницьких, торговельних та /або біржових структур із використанням економіко-математичних методів та інформаційних технологій