«Спеціальні розділи психології» (підрозділ магістерського курсу «Спеціальні розділи філософії і психології), для студентів-магістрів технічних спеціальностей денної форми навчання "Запорізької політехніки"

Мета курсу «Спеціальні розділи психології» - це поглиблення знань у галузі сучасної психології, зокрема, у сучасних популярних психологічних школах і напрямках. Вивчення даного курсу передбачає ознайомлення студентів-магістрів із основними теоріями й концепціями сучасних популярних психологічних шкіл і напрямків.  В ході вивчення курсу студенти повинні отримати чітке уявлення про особливості предмета психології залежно від психологічної школи, що досліджує його, її теоретичної бази і технічних методів. Даний курс повинен розкрити типові психологічні проблеми людського життя і показати, що будь-яка з концепцій психологічних шкіл є настільки ж раціональною, зв'язаною і систематичною, як будь-яка інша. Сформувати поняття, що сучасна психологія - це наука про різноманітність і типології людського життя, наука про людську свідомість і суб'єктивну реальність, яка є відображенням життя в образі індивідуального життєвого шляху людини.

Також метою даного курсу  є  розвиток у магістрів якостей, що забезпечують адекватну самореалізацію особистості, базові проблеми існування сучасної людини поглиблення знань студентів-магістрів у галузі сучасної психології.  

Підрозділ курсу «Спеціальні розділи психології» у складі курсу «Спеціальні розділи філософії і психології», хоча і дуже стислий, але націленій на те, щоб завдяки ньому магістрі могли орієнтуватися в численних популярних сучасних психологічних школах і напрямках, виборі бажаних напрямків, мати загальне уявлення про їх методи психотерапії, критерії їх якісності при психологічній діагностиці, яка стає все більш поширеною і проникає в усі сфери людського життя.