Основною метою вивчення дисципліни “Стандартизація та сертифікація продукції” є придбання студентами теоретичних знань щодо вивчення і засвоєння науково-технічних основ, засадних методологічних та організаційних положень стандартизації й сертифікації продукції та послуг для досягнення у практичній маркетинговій діяльності високих кінцевих результатів.

Стандартизація як діяльність встановлює порядок і форми нормування вимог до якості товарів та послуг. Метрологія як діяльність, що пов`язана з вимірами, направлена на досягнення необхідної точності показників товарів і послуг, а також точності обліку ресурсів, що витрачаються (матеріальних, трудових, енергетичних). Сертифікація визначає порядок підтвердження відповідності товарів та послуг вимогам, що встановлені  в стандартах.

         Основними завданнями вивчення дисципліни є ознайомлення з теоретичною сутністю стандартизації і сертифікації; вироблення навичок самостійної роботи з вивчення законодавчої бази стандартизації і сертифікації в Україні і світі, а також вміння пошуку необхідної інформації.

Основою дисципліни є теоретичні і законодавчі положення зі стандартизації, метрології і сертифікації продукції та послуг.