Технічна (індустріальна) естетика складає п’яте проблемне поле естетики як науки – це теорія дизайну, теорія освоєння світу за законами краси промисловими засобами, узагальнення досвіду проектування, індустріального втілення, серійного виготовлення та соціального буття корисних та красивих знарядь. Устаткування, машин, речей та предметів, що поєднують у собі утилітарні та естетичні якості. Як інші нові дисципліни, технічна естетика розвилась на стику наук. Вона аналізує естетичні, економічні, технічні, гігієнічні, ергономічні чинники, а також психофізіологічні проблеми, що сприяють оптимізації умов діяльності людини.

Мета дисципліни – набуття студентами знань з технічної естетики, художнього конструювання та ергономіки, необхідних для створення належних умов фізичного, розумового, естетичного, емоційного, творчого життя особистості та розвитку її творчого потенціалу, збереження здоров’я.

Завданнями дисципліни є:

-              вивчення специфіки технічної естетики як теорії дизайну;

-              вивчення історії розвитку технічної естетики;

-              вивчення основних законів, понять та термінів технічної естетики;

-              оволодіння положеннями, завданнями, принципами, методами ергономічної науки;

-              вивчення закономірностей гармонізації композиції;

-              розкриття значення технічної естетики та ергономіки для успішної, комфортної, належної організації трудового та дозвіллєвого часу та простору людини.