Метою дисципліни «Якість, сертифікація та атестація у зварювальному виробництві» є отримання глибоких знань та відомостей, необхідних для їх практичного застосування, а саме: освоєння студентами питань якості та сертифікації товарів та послуг, теорії управління якістю продукції, атестації виробництва при виготовленні зварювальних видів продукції. Вивчення практичного досвіду підприємств з цих питань.

Завданням навчальної дисципліни є отримання глибоких знань з метою їх практичного застосування на основі нормативних документів та правил з питань атестації виробництва, акредитації вимірювальних лабораторій, якості та сертифікації продукції.

Очікувані програмні результати навчання: використовувати знання та навички з якості, сертифікації та атестації виробництва в галузі зварювання та споріднених технологій для створювання конкурентної продукції. На вивчення навчальної дисципліни відводиться 120 годин (4 кредити) ЄКТС.