Метою викладання дисципліни «Комп’ютерні технології в графічному дизайні/ мультимедійний дизайн»   у восьмому семестрі є освоєння засобів та способів утворення анімаційного моущн-дизайну. За допомогою інструментів програми After Effects студенти зможуть: редагувати відеоряд; розробляти складні графічні композиції; створювати анімації і спецефекти; займатися корекцією і постпродакшені; створювати статичні тривимірні зображення - логотипи, типографіку і сцени.

Роботи дизайнерів в AE використовуються в: телебаченні і кіноідустрії; мультиплікації; розробці відеоігор; створенні музичних кліпів; рекламної індустрії; веб-дизайні.

Camtasia Studio і Camtasia for Mac — програмне забезпечення для захоплення відео з екрану. Видавцем цього програмного забезпечення є компанія TechSmith. Користувач визначає область екрана чи вікна, котре має бути захопленим, а також встановлює параметри запису перед його початком. Camtasia Studio також дозволяє користувачеві записувати звук з мікрофону або динаміків, а також розмістити на екрані відеоматеріали з веб-камери.

Camtasia Studio має можливість запису зображення з екрана у відеофайли різних форматів, є можливість редагування відео, є вбудовані Macromedia Flash (SWF) і відео програвачі. Camtasia захоплює дії й звуки в будь-якій частині Windows-Систем і зберігає у файл стандарту AVI. Зроблене за допомогою програми відео можна експортувати у кілька підтримуваних програмою форматів.