Дисципліна «Основи бухгалтерського обліку та аудиту» для студентів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», освітня програма (спеціалізація) «Енергетичний менеджмент».

Мета вивчення навчальної дисципліни: формування системи знань з теорії та практики ведення бухгалтерського обліку на підприємствах.

      Завдання навчальної дисципліни: вивчення методів раціональної організації та ведення бухгалтерського обліку на підприємствах на підставі використання прогресивних форм і національних стандартів; набуття навичок опрацювання і використання облікової інформації в управлінні.

При вивченні дисципліни студенти повинні орієнтуватися в типах бухгалтерських операцій: надходження основних засобів, запасів, енергоресурсів, розрахунків з постачальниками та покупцями, робітниками підприємства, створення капіталу та використання інвестицій.

Демонструвати базові знання та розуміння економічних категорій, законів, причинно-наслідкових та функціональних зв’язків, які існують між процесами та явищами на різних рівнях економічних систем. Знати місце і значення облікової системи в інформаційному забезпеченні користувачів обліково-аналітичної інформації у вирішенні проблем в сфері соціальної, економічної і екологічної відповідальності підприємств, установ, організацій. Усвідомлювати сутність об’єктів обліку та розуміти їх роль і місце в господарській діяльності