Програма вивчення навчальної дисципліни "Устаткування ливарного виробництва"
складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів
спеціальності 136 "Металургія"

Мета викладання дисципліни
Метою викладання дисципліни є формування у студентів знань, навичок та умінь що дозволить їм добре розумітися в робочих процесах устаткування, яке застосовується при виробництві виливків в піщано-глинистих формах, методах проектування та дослідження, а також конструкціях обладнання і перспективах розвитку механізації та автоматизації ливарного виробництва.

Задачі вивчення дисципліни
Задача вивчення дисципліни “Устаткування ливарного виробництва” є ознайомлення студентів з сучасними методами механізації та автоматизації, принципами роботи, робочими процесами, конструкціями і розрахунками технологічних машин що застосовуються при виробництві виливків в піщаних формах.

Рекомендації до вивчення дисципліни
Вивчення дисципліни “Устаткування ливарного виробництва” базується на фізико-математичній підготовці студентів, яку вони одержують під час вивчення дисциплін “Вища математика” та “Фізика”; на знаннях загально-технічних і технологічних, які розглядаються під час вивчення дисциплін “Теоретичні основи ливарного виробництва” та “Технологія ливарної форми”.
Матеріали, що вивчаються у дисципліні “Устаткування ливарного виробництва”, використовуються студентами при вивченні професійно-орієнтованих дисциплін “Обладнання спеціальних методів лиття” та “Проектування ливарних цехів”, а також при складанні державного іспиту бакалавра або дипломному проектуванні.
Для ефективного опанування дисципліни необхідно прослухати курс лекцій, виконати у повному обсязі лабораторні роботи, самостійно поглиблено вивчити окремі матеріали за рекомендованими літературними джерелами, виконати курсовий проект, підготуватися і здати модульний контроль або іспит.