Метою викладання дисципліни “Обладнання , оснащення та інструмент” є формування у студентів уявлень про основні види обробки матеріалів, що застосовуються у модельних цехах та на модельних дільницях ливарних цехів при виготовленні оснастки, а також перспективах розвитку механізації та автоматизації процесу виготовлення ливарної оснастки.

Завданням вивчення дисципліни “ Обладнання , оснащення та інструмент ” є ознайомлення студентів з сучасними методами механізації та автоматизації, принципами роботи, робочими процесами, конструкціями і розрахунками технологічного обладнання, що застосовується при виготовленні оснастки ливарних цехів.

Завдання викладання дисципліни — забезпечити формування у студентів предметних, професійних та когнітивних компетентностей , а також необхідних знань та вмінь, що відповідають вимогам до фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

Загальні компетентності:

К02. Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт.

К03. Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями.

К04. Здатність працювати в команді.

К05. Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях.

К06. Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій.

К07. Здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово.

К08. Здатність до адаптації та дії в новій ситуації.

К09. Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу.

       К12. Здатність генерувати нові ідеї (креативність).

К13. Здатність приймати обґрунтовані рішення.

К14. Здатність планувати та управляти часом.

 

Фахові компетентності:

К17. Здатність вирішувати типові інженерні завдання відповідно до

спеціалізації.

К18. Критичне осмислення наукових фактів, концепцій, теорій, принципів і

 методів, необхідних для професійної діяльності в сфері металургії.

К19. Здатність застосовувати і інтегрувати знання і розуміння інших

 інженерних спеціальностей.

К25.Усвідомлення характеристик специфічних матеріалів, обладнання,

 процесів та продуктів відповідної спеціалізації.

К33. Здатність реалізовувати концепції ощадливого виробництва та загальні принципи зниження виробничих витрат у металургії, а також впроваджувати ресурсозберігаючі технології, які дозволяють акумулювати ресурси, спрямовані на досягнення цілей в усіх напрямках діяльності металургійного підприємства.

К34. Здатність застосовувати кращі світові практики, стандарти діяльності у металургії за спеціалізацією.

К41. Здатність проектувати і розробляти ливарну технологію, робити технологічні розрахунки елементів ливарної форми та креслення модельно-опочної оснастки, у тому числі в умовах невизначеності.

К43. Здатність аргументувати вибір металургійних та інших печей, ливарного устаткування на основі аналізу експлуатації та поєднати з необхідним технологічним процесом виробництва виливків, володіти інженерними методами розрахунку і проектування конструкційних вузлів обладнання.

К46. Здатність пошуку і обгрунтування сучасних методів, пристроїв, оснастки, устаткування для механізації і автоматизації виробничих процесів, що забезпечують високопродуктивне, технічно безпечне, ощадливе, екологічне і ресурсозберігаюче виробництво якісної ливарної продукції.

 

 

Очікувані програмні результати навчання:

ПР01. Концептуальні знання і розуміння фундаментальних наук, що лежать в основі відповідної спеціалізації металургії, на рівні, необхідному для досягнення інших результатів освітньої програми.

ПР02. Знання і розуміння інженерних наук, що лежать в основі спеціалізації, на рівні, необхідному для досягнення інших результатів програми, у тому числі достатня обізнаність в їх останніх досягненнях.

ПР04. Вміння виявляти, формулювати і вирішувати типові та складні й непередбачувані інженерні завдання і проблеми відповідно до спеціалізації, що включає збирання та інтерпретацію інформації (даних), вибір і використання відповідних обладнання, інструментів та методів, застосування інноваційних підходів

ПР07. Вміння здійснювати пошук літератури, консультуватися і критично використовувати наукові бази даних та інші відповідні джерела інформації з метою детального вивчення і дослідження інженерних питань відповідно до спеціалізації.

ПР10. Розуміння особливостей матеріалів, що застосовуються, обладнання та інструментів, інженерних технологій і процесів, а також їх обмежень відповідно до спеціалізації.

ПР16. Розуміння широкого міждисциплінарного контексту металургії.

ПР28. Володіння сучасними методами проектування модельної оснастки і ливникових систем, розрахунку режимів заливки ливарних форм, управління процесами структуроутворення при кристалізації і охолодженні виливків.

ПР36. Навички прийняття рішень при виборі металургійних та інших печей, ливарного, допоміжного устаткування для організації виробництва, та їх поєднанні з необхідним технологічним процесом виробництва виливків.