Дисципліна "Економіка та організація інвестиційної діяльності" підготовлена для студентів спеціальності 076 ПІдприємництво, торгівля та біржова діяльність освітноьї програми "Економіка підприємства". Дисципліна  розкриває потенціал розвитку господарської діяльності через впровадження інвестиційних проектів. Розділи курсу дозволяють розширити знання щодо вартості інвестиційних коштів, які змінюють свою вартість від строків використання та зміну прибутковості діяльності.

Мета  вивчення навчальної дисципліни -  формування знань про інвестиційний розвиток підприємств через розуміння  напрямів інноваційного розвитку суспільства в процесі постійного розширеного і поглибленого пізнання навколишнього світу та його вплив на розвиток України.

Завдання навчальної дисципліни - це засвоєння основних принципів  та особливостей застосування показників інвестиційного розвитку економіки та х вплив на розвиток господарств та суспільства. Студенти повинні по результату вивчення курсу орієнтуватися на ринку інвестиції в Україні. Проводити аналіз інвестиційних проектів з урахуванням їх доходності та строків освоєння. Пропонувати сучасні методи оцінки різних видів інвестиційних ресурсів.