Програма вивчення навчальної дисципліни «Потенціал і розвиток підприємства» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки  бакалаврів спеціальності 076 – «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»; освітня програма «Економіка підприємства».

Метою дисципліни «Потенціал і розвиток підприємства»  є засвоєння студентами понятійного апарату, методології і прикладного інструментарію оцінювання ринкової вартості потенціалу підприємства та його структурних елементів; набуття знань про закономірності, принципи та особливості формування, розвитку, конкурентоспроможності потенціалу підприємства як збалансованого інтегрованого утворення.

Основними завданнями викладання дисципліни є оволодіння новітніми засобами ефективного формування потенціалу підприємства , забезпечення його конкурентоспроможності; знаннями і практичними навичками оцінної діяльності як складової управління розвитком потенціалу підприємства.

Згідно з вимогами програми студенти повинні:

- досконало оволодіти спеціальними знаннями та основами потенціалу підприємства на рівні сучасних вимог. Студенти мають розуміти особливості формування та оцінки ринкового, фінансового, виробничого потенціалу, а також базових складових даних потенціалів на промисловому підприємстві. Це сприятиме ефективній роботі майбутніх управлінців, економістів, фінансистів, успішному вирішенню ними різноманітних виробничих, економічних та соціальних завдань.

- вміти застосовувати: термінологію, навички та знання як комплексний та ефективний засіб обґрунтування господарських рішень з урахуванням внутрішніх та зовнішніх можливостей підприємства.

- засвоїти: основні терміни з дисципліни; методологію оцінки потенціалу підприємства; особливості оцінки складових елементів потенціалу підприємства.