Мета викладання дисципліни: сформувати у студентів знання з основ хімії харчових продуктів відповідно до потреб діяльності фахівця з готельно-ресторанної справи, підготувати до професійної діяльності в умовах ресторанного закладу, в мультидисциплінарній команді фахівців.

Завдання вивчення дисципліни:

Методичні - розкрити методологічні основи хімії харчових нутрієнтів, як науки що є важливою теоретичною та біологічною основою методологічних знань, які спрямовані на підтримку здоров′я людини для її активної соціальної і трудової діяльності; навчити студента відрізняти хімічні речовини, які є складовою часткою організму, процеси їх перетворення і відновлення.

Пізнавальні – розвинути аналітичне мислення для раціонального сприйняття живої природи та сформувати вміння та навички використання аналітичних методів для оцінки практичної діяльності; отримати безпосереднє підтвердження теоретичних положень про обмін речовин.

Практичні –  набути навичок у постановці та проведенні експериментальних дослідів, що допоможе йому глибше осмислити закономірності функціонування основних ланцюгів метаболічних процесів в організмі; навчитися аналізувати якісні показники поживних речовин, інтерпретувати дані і робити висновки.