Мета: формування комплексу теоретичних знань і умінь щодо розробки та здійснення кадрової політики на туристичних підприємствах, добір та розміщення персоналу, його оцінювання та навчання, забезпечення цілеспрямованого використання персоналу організації.

Завдання:

Методичні – викласти теоретичні основи, методологічні особливості та соціально-психологічні аспекти управління персоналом,  застосування системного підходу у придбані навичок і вмінь щодо впливу на поведінку як колективів, так і окремих працівників, з метою забезпечення ефективної діяльності туристичного підприємства.

Пізнавальні – сформувати уявлення про сучасні методи управління персоналом в сфері туристичного обслуговування. Висвітлити принципи, методи та механізми управління персоналом в сфері туристичного обслуговування.

Практичні – формувати практичні навички роботи студентів зі спеціальною літературою, орієнтувати їх на інтенсивну роботу, критичне осмислення здобутих знань, ознайомити з основами управління персоналом туристичного підприємства.