Програма вивчення навчальної дисципліни "Технології публічного адміністрування" складена відповідно до освітньо-професійної програми "Регіональне управління" підготовки магістрів  спеціальності 281 "Публічне адміністрування".

Предметом вивчення навчальної дисципліни є теоретичні знання у сфері публічного адміністрування і оволодіння практичними навичками щодо застосування методів, технологій та процедур в управлінні суб'єктами публічної сфери.

Міждисциплінарні зв’язки: Курс базується на знаннях що одержані при вивченні дисциплін: державна служба, державне управління, муніципальне управління, адміністративне право, етика, психологія тощо.

Отримані знання будуть використовуватися при проходженні практики і дипломуванні.

Мета: формування у майбутніх фахівців комплексу теоретичнимх знань, практичних вмінь та навичок публічного адміністрування, зокрема застосування законів, принципів і методів в управлінні суб'єктами публічної сфери, а також формування комплексу практикоорієнтованих прийомів, необхідних для виконання функцій та реалізації повноважень співробітника суб'єкта публічного адміністрування.

Завдання: оволодіння студентами механізмів і технологій публічного адміністрування, методиками оптимізації документообігу при здійсненні публічного адміністрування.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент має отримати:

загальні компетентності:

- здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу;

- здатність генерувати нові ідеї й нестандартні підходи до їх реалізації (креативність);

- здатність фахово аналізувати інформацію, оцінювати повноту та можливості її використання.

фахові компетентності:

- здатність організовувати діяльність органів публічного управління та організацій різних форм власності;

- здатність організовувати та розробляти заходи щодо впровадження електронного урядування в різних сферах публічного управління та адміністрування;

- здатність організувати систему е-документообігу в організації; 

- здатність організовувати інформаційно-аналітичне забезпечення управлінських процесів із використанням сучасних інформаційних ресурсів та технологій.

Результати навчання:

- знати теоретичні та прикладні засади публічної політики, фінансів, основ та технологій прийняття управлінських рішень, управління ресурсами;

- знати сучасні підходи до публічного управління та адміністрування;

- у складі робочої групи на основі принципів системного аналізу та комплексного підходу уміти готувати програмні документи щодо розвитку публічного урядування та адміністрування;

- уміти використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології у сфері публічного управління та адміністрування;

- уміти використовувати інструменти електронної демократії в сфері публічного управління та адміністрування.