Програма навчальної дисципліни «Іноземна мова наукового спрямування» складена з урахуванням Освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії з матеріалознавства.

Програма розрахована на здобувачів освіти, мовна підготовка яких відповідає рівню В2 (низький і середній рівні) згідно Загально Європейських рекомендацій щодо навчання та викладання сучасних мов (CEFR). У результаті успішного навчання за програмою даного курсу очікується підвищення рівня володіння англійською мовою до В2+.

У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувачі освіти повинні покращити загальну компетентність ЗК03. Здатність працювати в міжнародному контексті.

Очікується, що в результаті успішного навчання за програмою курсу, здобувачі освіти досягнуть такого програмного результату навчання у частині, що стосується іноземної (англійської) мови:

РН01. Уміти працювати в міжнародному та міжгалузевому науковому контексті, вільно презентувати та обговорювати результати досліджень, наукові та прикладні проблеми механічної інженерії державною та іноземною мовами, кваліфіковано відображати результати досліджень у наукових публікаціях у міжнародних наукових виданнях.
Метою вивчення навчальної дисципліни «Іноземна мова наукового спрямування» є формування у здобувачів освіти третього (освітньо-наукового) рівня компетентностей, необхідних для повноцінного усного та письмового ділового спілкування і взаємодії у міжнародному науковому середовищі.