Метою викладання курсу «Ізоляційні конструкції електричних та електронних апаратів» є формування у студентів знань, навиків та умінь, що дозволять їм здійснювати дослідження, проектування, виробництво і експлуатацію електричних апаратів низької і високої напруги та використовувати їх для створення більш сучасних та досконалих електромеханічних засобів та апаратів високої напруги

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати загальні компетентності, а саме:

1.Здатність застосувати знання на практиці.

2. Здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово.

3. Здатність спілкуватися державною мовою.

4. Здатність до використання інформаційних і комунікаційних технологій.

5. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

6. Здатність виявляти, ставити та вирішувати проблеми.

7. Здатність приймати обґрунтовані рішення.

8. Здатність працювати у команді.

9. Здатність спілкуватися з представниками інших професійних груп різного рівня.

10. Здатність діяти соціально відповідально та свідомо.

А також фахові компетентності, а саме:

1. Здатність використовувати компютерізовані системи автоматизованого проектування (САD), виготовлення (САМ) та інженерних розрахунків (САЕ).

2. Здатність до теоретичного обґрунтування прийнятих рішень в процесі виконання проектно-конструкторських та дослідницьких робіт.

3. Здатність використовувати базові знання з фізики, вищої математики та теоретичних основ електротехніки для вирішення практичних задач в галузі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.

4. Здатність використовувати професійні знання з електричних систем та мереж, електричної частини станцій та підстанцій та техніки високих напруг для вирішення практичних задач в галузі електроенергетики.

5. Здатність використовувати знання з метрології та електричних вимірювань, теорії автоматичного керування, релейного захисту та автоматизації енергосистем для вирішення задач оптимізації, керування та захисту в електроенергетиці.

6. Здатність використовувати знання з теорії електричних машин, апаратів та електроприводу для вирішення практичних задач в галузі електроенергетики та електромеханіки.

7. Здатність дотримуватись в проектах електроенергетичного, електротехнічного та електромеханічного устаткування стандартів, норм і технічних умов.

8. Здатність використовувати сучасні методи розрахунку, проектування та аналізу роботи електроенергетичних та електромеханічних систем.

9. Здатність визначати і забезпечувати оптимальні та енергоефективні режими роботи електроенергетичного, електротехнічного та електромеханічного устаткування.

10. Здатність складати і оформлювати оперативну та іншу документацію, передбачену правилами експлуатації устаткування і організації роботи на об’єктах електроенергетики, електромеханіки.

11. Здатність дотримуватись вимог правил техніки безпеки на підприємствах електроенергетичного та електромеханічного комплексу.

12. Здатність до вивчення та аналізу науково-технічної інформації в галузі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.

13. Здатність до комп’ютерного моделювання режимів роботи  електроенергетичного, електротехнічного та електромеханічного обладнання.

14. Здатність проводити експериментальні дослідження режимів роботи  електроенергетичного, електротехнічного та електромеханічного обладнання.