Предметом вивчення навчальної дисципліни є вивчення тенденцій і закономірностей комплексного освоєння інновацій, планування позитивних результатів і управління ними.

Метою викладання навчальної дисципліни «Інноваційні моделі туристичного обслуговування» є формування у студентів знання з основ інноваційних моделей туристичного обслуговування відповідно до потреб професійної діяльності фахівця з туризму й вивчення та проведення віртуальних екскурсії, екскурсій для туристів з використанням інформаційних технологій та аналіз якості обслуговування туристів в готелях і ресторанах.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Інноваційні моделі туристичного обслуговування» є:

Методичні – викласти теоретичні основи та методологічні особливості застосування системного підходу у вивченні інноваційної комплексної професійної діяльності в соціо-культурному середовищі.

Пізнавальні – сформувати уявлення про сучасний стан інноваційного розвитку сфери туризму. Викласти основи теорії інноватики в туризмі. Виокремити сучасні інноваційні моделі у сфері туристичного обслуговування. Надати характеристику та ідентифікувати елементи механізму формування стратегії обслуговування туристів.

Практичні – ознайомити студентів із сучасними інноваційними методами та технологіями впровадження інноваційних моделей в процес туристичного обслуговування.