Програма вивчення нормативної навчальної дисципліни «Менеджмент» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів спеціальності 051 Економіка за освітньою програмою Управління персоналом та економіка праці та спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за освітньою програмою «Економіка та організація електронної торгівлі та біржової діяльності ».

Мета вивчення дисципліни: є формування у майбутніх менеджерів сучасного управлінського мислення та розуміння концептуальних основ системного управління організаціями, набуття умінь аналізу середовища функціонування організації, прийняття раціональних та логічних управлінських рішень, створення бази для вивчення в майбутньому спеціальних управлінських дисциплін.

Завданнями навчальної дисципліни “Менеджмент” є вивчення основних понять, категорій та принципів управління, функцій управління і процесів прийняття управлінських рішень, методів використання базових інструментів управління організаціями; вивчення впливу різних факторів на ефективність системи управління організацією.

 У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності:

Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях.

Здатність приймати обґрунтовані рішення.

Здатність свідомо та соціально-відповідально діяти на основі етичних міркувань.

фахові компетентності:

Здатність використовувати аналітичний та методичний інструментарій для обґрунтування економічних рішень.

Здатність самостійно виявляти проблеми економічного характеру при аналізі конкретних ситуацій, пропонувати способи їх вирішення

 

Очікувані програмні результати навчання:

1.Студенти здатні застосовувати знання у практичних ситуаціях.

2.Вміють виявляти, ставити та вирішувати проблеми.

3.Вміють проводити аналіз функціонування та розвитку суб’єктів господарювання, визначати функціональні сфери, розраховувати відповідні показники які характеризують результативність їх діяльності.

4.Здатні діяти соціально відповідально та свідомо на основі етичних мотивів, поваги до різноманіття думок, індивідуальних та міжкультурних відмінностей людей.

 Змістовий модуль1. Теоретичні основи менеджменту

Змістовий модуль 2. Функції та ефективність менеджменту