Мета. Метою навчальної дисципліни є придбання студентами теоретичних знань та практичних навичок по оптимальному проведенню експериментальних досліджень електромеханічних систем та об’єктів , виявленню властивостей досліджених об’єктів та їх оптимізації.

Завданняформування у магістрів з електроенергетики, електротехніки та електромеханіки теоретичних знань, умінь та практичних навичок відповідно до поставленої мети.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності:

- здатність до узагальнення, аналізу, сприйняття інформації, постановці мети і вибору шляхів її досягнення;

- здатність здійснювати пошук, аналізувати і критично оцінювати інформацію з різних джерел;

- здатність здійснювати постановку системних задач досліджень з використанням технології структурного передбачення і методології інноваційного синтезу для довільних класів електромеханічних об’єктів.

фахові компетентності:

-  здатність планувати, проектувати та виконувати наукові дослідження зі стадії постановки задачі до критичного оцінювання та розгляду результатів та отриманих даних, що включає вміння вибрати потрібну техніку та методику досліджень;

- здатність розробляти фізичні, математичні та інформаційні моделі досліджуваних електричних машин та апаратів, електромеханічних об’єктів, систем, фізичних процесів і явищ у професійній сфері, розробляти методики та організовувати проведення експериментів з аналізом результатів;

- здатність застосовувати професійно-профільовані знання й практичні навички для створення нових та при обслуговуванні існуючих електроенергетичних, електротехнічних та електромеханічних систем та їх складових;

- готовність застосовувати навички, що необхідні для проведення експерименту в наукових дослідженнях з використанням спеціального лабораторного обладнання та приладів в аналітичній та синтетичній роботі.

     Очікувані програмні результати навчання: у результаті вивчення навчальної дисципліни студент має оволодіти основними сучасними методами аналізу та проведенню досліджень електромеханічних систем та об’єктів, виявленню властивостей досліджених об’єктів та їх оптимізації.

        Пререквізіти:

        Кореквізіти: