Контрольна робота проводиться згідно наказу в.о. Ректора НУ «Запорізка політехніка» № 232 від 21 вересня 2020 року “Про проведення ректорських контрольних робіт”.

Метою зазначеної контрольної роботи є перевірка залишкових знань та визначення якості освоєння матеріалу з навчальної дисципліни «Адміністративне право» у студентів бакалаврів зі спеціальності 081 – «Право».

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми в результаті оволодіння навчальною дисципліною студенти повинні:

знати: предмет, мету, завдання та систему навчального курсу,        сутність адміністративного права, його зв'язок з державним  управлінням; функції та принципи державного управління;            систему органів державної виконавчої влади, правове положення суб'єктів, що її здійснюють;  форми та методи  державного управління; чинне адміністративне законодавство; поняття, види адміністративного примусу та адміністративної  відповідальності; поняття, структуру та принципи адміністративного процесу; особливості державного управління економікою, соціально-культурною та адміністративно-політичною сферою;

засоби забезпечення законності в державному управлінні;

вміти:  тлумачити та застосовувати чинне адміністративне законодавство; правильно використовувати в практичній діяльності теоретичні знання; здійснювати функції щодо забезпечення законності в державному управлінні; правильно застосовувати акти державного управління, приймати управлінські рішення, юрисдикційні та інші акти.

Групи: Ю-118; Ю-128;Ю-110сп

Час проведення: в період з 9 до 20 листопада 2020 р.

Форма проведення: тестове опитування дистанційно.

Критерії оцінювання: Контрольна робота складається с з 50 тестових завдань закритого типу : 50 завдань з  5 варіантами відповіді, з яких лише одна відповідь правильна. За кожну правильну відповідь нараховується один бал. Максимальна кількість балів, яку студент може набрати за виконанні завдання – 50 балів.

Підсумкова оцінка за виконання тестових завдань виставляється за національною 100-бальною шкалою та шкалою ЄКТС та 4-бальною шкалою «відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно» за такою методикою:

Опідс = Отест х 2

де:

Опідс – підсумкова оцінка;

Отест – кількість набраних балів за тестові завдання;

2 – коефіцієнт переводу балів в 100-бальну шкалу

Шкала оцінювання тестових завдань: національна та ЄКTС

Сума балів

Оцінка
за шкалою ЄКTС

Оцінка
за національною шкалою

90–100

А

відмінно

85–89

В

добре

75–84

С

70–74

D

задовільно

60–69

Е

35–59

FX

незадовільно

01–34

F

Приклад: Студент в результаті виконання тестових завдань набрав 43 бала. За формулою: Опідс = Отест х 2 розраховуємо кількість одержаних ним балів за 100-бальною шкалою. Опідс = 43 х 2 = 86. Підсумкова оцінка буде: 86/В/добре