Навчальна дисципліна «Становлення та розвиток правоохоронних органів України» розроблена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістрів зі спеціальності 262 «Правоохоронна дяльність», освітня програма (спеціалізація) 262 – «Правоохоронна діяльність».

1.1Метою навчальної дисципліни є вивчення історії правоохоронних органів, які функціонували на території України, в їх історичній конкретності та хронологічній послідовності, визначення генезу і розвитку правоохоронних органів на теренах української держави.

 

1.2. Основними завданнями навчальної дисципліни є:

 

формування широкого загального наукового, культурного та професійного світогляду, необхідного сучасному співробітнику правоохоронних органів України. Історія становлення та розвитку правоохоронних органів України несе в собі величезний виховний потенціал, і перш за все формує у студентської молоді почуття патріотизму.

 

1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні отримати, у результаті вивчення навчальної дисципліни:

загальні компетентності знання та розуміння предметної галузі, професії, основних концепцій, базових категорій, юридичних понять; здатність до безперервного та активного навчання та самоосвіти; здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу; здатність спілкуватися державною мовою, вміння правильно, логічно, ясно будувати своє усне й писемне мовлення; уміння працювати в команді, мотивувати людей та досягати спільної мети; здатність діяти з урахуванням соціальної відповідальності та громадських зобов’язань, з повагою ставитися до права й закону; уміння знаходити, обробляти та аналізувати інформацію з різноманітних джерел; здатність використовувати інформаційно-комунікативні технології.

фахові компетентності: : розуміти юриспруденцію через аналіз сукупності історико-правових фактів; здатність брати участь у розробці нормативно-правових актів; уміння діяти на основі розвинутої правосвідомості, правового мислення і правової культури; здатність здійснювати професійну діяльність у повній відповідності до закону; розуміння необхідності поваги до честі та гідності, захисту прав і свобод людини і громадянина; володіння юридичною термінологією та юридичною технікою; здатність тлумачити нормативно-правові акти.

 

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 120 годин 4 кредити ЄКТС.