Програма вивчення навчальної дисципліни "Організація торгівлі" складена відповідно освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів спеціальності 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

Предметом вивчення навчальної дисципліни "Організація торгівлі" є відносини і зв'язки, що зумовлюють взаємодію внутрішніх елементів соціально-економічної системи, а також процеси і дії організуючої спрямованості.

Міждисциплінарні звязки: Курс базується на знаннях одержаних при вивченні дисциплін "Мікроекономіка", "Макроекономіка", "Регіональна економіка", "Економіка підприємства", "Менеджмент", "Маркетинг" та ін.

Отримані знання будуть використовуватися при вивченні дисциплін "Логістика", "Інфраструктура товарного ринку", "Ціноутворення в торгівлі", "Управління продажем", "Маркетингова товарна політика" та ін.

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

Змістовий модуль 1. Організація основних форм торгівлі.

Змістовий модуль 2. Організація супровідних технологічних процесів в торгівлі та поза магазинних форм торгівлі.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності:

1. Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу.

2. Здатність застосовувати отримані знання в практичних ситуаціях, виявляти, ставити та вирішувати завдання у сфері професійної діяльності.

3. Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій.

4. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел;

фахові компетентності:

1. Критичне осмислення теоретичних засад підприємницької, торговельної та біржової діяльності.

2. Здатність обирати та використовувати відповідні методи, інструментарій для обґрунтування рішень щодо створення, функціонування підприємницьких, торговельних і біржових структур.

3. Розуміння форм взаємодії суб’єктів ринкових відносин.

4. Здатність застосовувати інноваційні підходи в діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур.

5. Здатність визначати та оцінювати характеристики товарів і послуг в підприємницькій, торговельній, біржовій діяльності.

6. Знання і розуміння нормативно-правового регулювання у сфері підприємницької, торговельної та біржової діяльності.

7. Здатність визначати і виконувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур.

8. Знання та розуміння організації зовнішньоекономічної діяльності підприємницьких, торговельних і біржових структур.

9. Здатність до бізнес-планування, оцінювання кон'юнктури ринків і результатів діяльності у сфері підприємництва, торгівлі та біржової практики з урахуванням ризиків;

очікувані програмні результати навчання:

1. Використовувати базові знання з підприємництва, торгівлі і біржової діяльності й уміння критичного мислення, аналізу та синтезу в професійних цілях.

2. Застосовувати набуті знання для виявлення, постановки та вирішення завдань за різних практичних ситуацій в підприємницькій, торговельній та біржовій діяльності.

3. Використовувати сучасні комп’ютерні і телекомунікаційні технології обміну та розповсюдження професійно спрямованої інформації у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.

4. Володіти методами та інструментарієм для обґрунтування управлінських рішень щодо створення й функціонування підприємницьких, торговельних і біржових структур.

5. Застосовувати інноваційні підходи в підприємницькій, торговельній та біржовій діяльності.

6. Вміти вирішувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур і розв’язувати проблеми у кризових ситуаціях з урахуванням зовнішніх та внутрішніх впливів.