ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ 07 «Управління та адміністрування»

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

ОСВІТНЯ ПРОГРАМА «Організація торгівлі та комерційна логістика»

Мета навчальної дисципліни: формування у здобувачів вищої освіти спеціальності "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність", освітньої програми "Організація торгівлі та комерційна логістика" сучасного економічного мислення і системи спеціальних знань про базові поняття щодо логістики підприємств роздрібної торгівлі, основних категорійних понять в логістиці роздрібної торгівлі; управління логістичною інфраструктурою підприємств роздрібної торгівлі; управління інформаційними технологіями підприємств роздрібної торгівлі; управління запасами підприємств роздрібної торгівлі; управління логістичними витратами підприємств роздрібної торгівлі а; управління складським та транспортним господарствами підприємств роздрібної торгівлі; управління доставкою.

Завдання навчальної дисципліни "Логістика в роздрібній торгівлі": формування у здобувачів вищої освіти теоретичних знань, набуття практичних навичок самостійно вирішувати поставленні завдання щодо управління логістичною інфраструктурою підприємств роздрібної торгівлі; управління інформаційними технологіями підприємств роздрібної торгівлі; управління запасами підприємств роздрібної торгівлі; управління логістичними витратами підприємств роздрібної торгівлі; управління складським та транспортним господарствами підприємств роздрібної торгівлі; управління доставкою.

У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач вищої освіти повинен отримати

Загальні компетентності:

– Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу (ЗК 1).

– Здатність застосовувати отримані знання в практичних ситуаціях (ЗК 2).

Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій (ЗК 5).

– Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел (ЗК 6).

Здатність виявляти ініціативу та підприємливість (ЗК 8).

Спеціальні компетентності:

– Критичне осмислення теоретичних засад підприємницької, торговельної та біржової діяльності (СК 1).

Здатність обирати та використовувати відповідні методи, інструментарій для обґрунтування рішень щодо створення, функціонування підприємницьких, торговельних біржових структур (СК 2).

– Здатність здійснювати діяльність у взаємодії суб’єктів ринкових відносин (СК 3).

Здатність застосовувати інноваційні підходи в діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур (СК 4).

Здатність визначати та оцінювати характеристики товарів і послуг в підприємницькій, торговельній, біржовій діяльності (СК 5).

– Здатність здійснювати діяльність з дотриманням вимог нормативно-правових документів у сфері підприємницької, торговельної та біржової діяльності (СК 6).

Здатність визначати і виконувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур (СК 7).

– Здатність до бізнес-планування, оцінювання кон’юнктури ринків і результатів діяльності у сфері підприємництва, торгівлі та біржової практики з урахуванням ризиків (СК 10).

Очікувані програмні результати навчання:

Використовувати базові знання з підприємництва, торгівлі і біржової діяльності й уміння критичного мислення, аналізу та синтезу в професійних цілях (РН 1).

Застосовувати набуті знання для виявлення, постановки та вирішення завдань за різних практичних ситуацій в підприємницькій, торговельній та біржовій діяльності (РН 2).

Організовувати пошук, самостійний відбір, якісну обробку інформації з різних джерел для формування банків даних у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності (РН 5).

Вміти працювати в команді, мати навички міжособистісної взаємодії, які дозволяють досягати професійних цілей (Р 6).

– Демонструвати підприємливість в різних напрямах професійної діяльності та брати відповідальність за результати (РН 7).

– Демонструвати базові й структуровані знання у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності для подальшого використання на практиці (РН 11).

Володіти методами та інструментарієм для обґрунтування управлінських рішень щодо створення й функціонування підприємницьких, торговельних і біржових структур (РН 12).

– Використовувати знання форм взаємодії суб’єктів ринкових відносин для забезпечення діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур (РН 13).

– Вміти застосовувати інноваційні підходи в підприємницькій, торговельній та біржовій діяльності (РН 14).

– Оцінювати характеристики товарів і послуг у підприємницькій, торговельній та біржовій діяльності за допомогою сучасних методів (РН 15).

– Знати нормативно-правове забезпечення діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур і застосовувати його на практиці (РН 16).

Знати основи бізнес-планування, оцінювання кон’юнктури ринків та результатів діяльності підприємницьких, торговельних і біржових структур з урахуванням ризиків (РН 20).

На вивчення навчальної дисципліни відводиться __105__годин(и)_3,5_ кредити(ів) ЄКТС.

Характеристика навчальної дисципліни: вибіркова, 4-й рік підготовки, 8-й семестр.

Загальна кількість годин - 105 годин, з них 
для здобувачів денної форми навчання лекції - 22 годин, практичні, семінарські - 10 годин, інші -  0 години, самостійна робота - 73 годин;
для здобувачів заочної форми навчання лекції - 6 години, практичні, семінарські - 2 години, самостійна робота - 97 години.
Вид контролю - екзамен.