Загальною метою курсу “Іноземна мова (англійська, німецька, французька) професійного спрямування” є формування у студентів комунікативної компетенції для спілкування в академічному та загально-професійному контекстах. Формування у студентів загальних та професійно-орієнтованих комунікативних мовленнєвих компетентностей (лінгвістичної, соціолінгвістичної та прагматичної) для забезпечення їхнього спілкування в знайомому академічному та професійному середовищі.

 

Загальні компетентності:

1.     Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу КЗ.01.

2.     Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях КЗ.02

3.     Здатність виявляти, ставити та вирішувати проблеми КЗ.04.

4.     Здатність до адаптації та дії в новій ситуації КЗ.06.

5.     Здатність використання інформаційних і комунікаційних технологій КЗ.07.

6.     Здатність спілкуватися іноземною мовою КЗ.9.

7.     Здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово КЗ.08

8.     Здатність працювати автономно КЗ.10.

9.     Здатність працювати в команді КЗ.11

 

 

Фахові компетентності:  

1.     Здатність ефективно використовувати технічну літературу та інші джерела інформації в галузі матеріалознавства КС.03.

2.     Здатність працювати в групі над великими інженерними проектами у сфері матеріалознавства КС.04

3.      Здатність застосовувати системний підхід до вирішення інженерних матеріалознавчих проблем КС.05.

4.     застосовувати знання і розуміння наукових фактів, концепцій, теорій, принципів і методів, необхідних для підтримки діяльності в сфері матеріалознавства КС.07.

5.     Здатність застосовувати знання і розуміння міждисциплінарного інженерного контексту і його основних принципів у професійній діяльності КС.08

 

Очікувані програмні результати навчання

 

Очікується, що в результаті успішного навчання за програмою курсу, студент буде здатним спілкуватися іноземною мовою у знайомому академічному та загально-професійному середовищі, щоб:

1.     Володіти засобами сучасних інформаційних та комунікаційних технологій в обсязі, достатньому для навчання та професійної діяльності (ПР3:КЗ10)

2.     Передавати свої знання, рішення і підґрунтя їх прийняття фахівцям і неспеціалістам в ясній і однозначній формі. (ПР4:КЗ02, КЗ11)

3.     Уміти застосувати свої знання для вирішення проблем в новому або незнайомому середовищі (ПР8:КЗ08)

4.     Уміти експериментувати та аналізувати дані (ПР9:КС03)

5.     Демонструвати навички спілкування іноземною мовою( ПР12:КЗ09), а саме

●          обговорювати загальні навчальні та пов’язані зі спеціалізацією питання, для того щоб досягти порозуміння;

●          готувати публічні виступи з низки загальних питань у політичній, економічній та культурній сферах із застосуванням відповідних засобів вербальної та невербальної комунікації;

●          знаходити нову текстову, графічну, аудіо та відео інформацію з  питань, пов'язаних з загальною академічною та професійною діяльністю, що міститься в іншомовних матеріалах (як у надрукованому, так і в електронному вигляді), користуючись відповідними пошуковими методами;

●          аналізувати інформацію з іншомовних джерел для отримання даних, необхідних для виконання загальних академічних та професійних завдань;

писати іноземною мовою низку