Метою викладання дисципліни є формування у студентів теоретичних і практичних знань стосовно сучасних методів випробувань ДВЗ, використання вимірювальної апаратури, отримання та обробки даних, аналізу та оформленню результатів випробувань, знайомство з державними і закордонними стандартами і технічною нормативною документацією.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати:
– види й умови проведення випробувань;
– вимоги до вимірювальної апаратури;
– методи визначення напруг у деталях ДВЗ;
– методи виміру параметрів роботи ДВЗ;
– реєструючу і вимірювальну апаратуру;
– пристрої обробки вимірювальної інформації;
– знати і користуватися нормативними документами, регламентуючими проведення випробувань і сертифікації ДВЗ;
вміти:
– складати технічне завдання на проведення випробувань;
– розробляти програму випробувань;
– проводити виробничі й експлуатаційні випробування;
– аналізувати отриману інформацію і виробляти рекомендації по удосконалюванню конструкції і технологічних процесів;
– здійснювати заходи щодо запобіганню виробничого травматизму.
– працювати з дослідницькою апаратурою.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати
загальні компетентності:
– здатність використовувати знання у практичних ситуаціях;
– здатність навчатися та оволодівати сучасними знаннями;
– здатність шукати, обробляти та аналізувати інформацію з різних джерел.
фахові компетентності:
– здатність продемонструвати знання і розуміння фундаментальних наукових фактів, концепцій, теорій, принципів;
– здатність застосовувати відповідні кількісні математичні, наукові та технічні методи, а також комп'ютерне програмне забезпечення для вирішення інженерних завдань галузевого машинобудування;
– здатність втілювати інженерні розробки для отримування практичних результатів;
– здатність розробляти плани і проекти, спрямовані на досягнення поставленої мети та зорієнтовані на наявні ресурси;
– здатність застосовувати норми галузевих стандартів;
– здатність використовувати знання у розв'язуванні завдань підвищування якості продукції та її контролювання.
- Учитель: Роман Сухонос