Мета переддипломної практики : закріплення та поглиблення на практиці набутих під час теоретичного навчання знань здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю 071 «облік і оподаткування».

Завдання переддипломної практики:  оволодіння навичками, вміннями та засобами організації майбутньої професійної діяльності,  формування вміння приймати самостійні рішенні в певних виробничих умовах, а також ознайомлення здобувача вищої освіти  з  практичними аспектами виникнення,  розгортання  та  розвитку проблемної ситуації,  що  є  предметом дослідження  при написанні дипломної роботи, та отримання інформаційних матеріалів, необхідних для її виконання.

У результаті проходження переддипломної практики  здобувач вищої освіти повинен отримати:

загальні компетентності:

- ЗК01. Вміння виявляти, ставити та вирішувати проблеми.

- ЗК03. Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій.

- ЗК04. Здатність проведення досліджень на відповідному рівні.

- ЗК05. Здатність генерувати нові ідеї (креативність).

- ЗК06. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

- ЗК07. Здатність працювати в міжнародному контексті.

- ЗК08. Здатність спілкуватися з представниками інших професійних груп різного рівня (з експертами з інших галузей знань/видів економічної діяльності).

- ЗК11. Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт.

- ЗК12. Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу. ЗК13

- ЗК13. Здатність планувати і проводити наукові дослідження, готувати результати наукових робіт до оприлюднення.

 

спеціальні компетентності:

- СК10. Здатність проводити наукові дослідження з метою вирішення актуальних завдань теорії, методики, організації та практики обліку, аудиту, аналізу, контролю та оподаткування.

- СК11. Здатність застосовувати загальнонаукові та спеціальні методи досліджень, спрямовані на пізнання економічних явищ і процесів.

- СК12. Здатність застосовувати отримані нові знання та інновації для розв’язання комплексних проблем у сфері обліку, аудиту та оподаткування, а також адаптувати їх до умов змінного середовища та вимог сталого розвитку.

 

очікувані програмні результати навчання результати навчання:

 

ПР15. Застосовувати наукові методи досліджень у сфері обліку, аудиту, аналізу, контролю та оподаткування та імплементувати їх у професійну діяльність та господарську практику.

ПР16. Здійснювати публічні ділові і наукові комунікації задля вирішення комунікативних завдань державною та іноземними мовами.

ПР18. Визначати актуальні проблеми та виявляти наукові факти у сфері теорії, методики, організації та практики обліку, аудиту, аналізу, контролю та оподаткування, робити науково - обґрунтовані висновки та розробляти пропозиції щодо їх вирішення.

ПР20. Вміти проектувати, планувати і проводити пошукові і розвідувальні роботи, здійснювати їх інформаційне, методичне, матеріальне, фінансове та кадрове забезпечення.

ПР21. Демонструвати здатність до адаптації та дії в новій ситуації, пов’язаній з роботою за фахом, вміння генерувати нові ідеї в сфері обліку, аналізу, аудиту та оподаткування.

ПР23. Моделювати застосування методів наукових досліджень для аналізу закономірностей і тенденцій розвитку основних напрямів розвитку обліку, аналізу та аудиту, оподаткування

ПР24. Визначати актуальні проблеми та виявляти наукові факти у сфері теорії, методики, організації та практики обліку, аудиту, аналізу, контролю та оподаткування, робити науково - обґрунтовані висновки та розробляти пропозиції щодо їх вирішення