Програма вивчення навчальної дисципліни «Теорія та робочі процеси ПРД» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів спеціальності 134 «Авіаційна та ракетно-космічна техніка», освітньої програми (спеціалізації) «Авіаційні двигуни та енергетичні установки».

 Предметом вивчення навчальної дисципліни є робочі процеси в основних вузлах двигуна.

 Міждисциплінарні зв’язки – дисципліна «Теорія та робочі процеси ПРД» пов’язана з такими дисциплінами як:

«Основи авіації та космонавтики», «Основи газової динаміки», «Теорія, розрахунок та проектування компресорів АД та ЕУ», «Теорія, розрахунок та проектування турбін АД та ЕУ».

 Програма навчальної дисципліни складається з таки змістових модулів:

1. Класифікація і робота газотурбінних двигунів (ГТД)

2. Вхідні пристрої та авіаційні компресори

3. Камери згоряння та газові турбіни авіаційних двигунів

4. Вихідні пристрої та характеристики авіаційних двигунів

 1.  Мета та завдання навчальної дисципліни

 1.1 Метою викладання навчальної дисципліни «Теорія та робочі процеси ПРД» є оволодіти теоретичними та практичними основами роботи авіаційних повітряно-реактивних двигунів.

 1.2 Завданням вивчення навчальної дисципліни «Теорія та робочі процеси ПРД» є підготовка висококваліфікованих фахівців, що на сучасному рівні володіють теоретичними основами і практичними методами розрахунку авіаційних повітряно-реактивних двигунів.

 1.3 Згідно з вимогами освітньо-професійної програми у результаті вивчення навчальної дисципліни студенти повинні отримати:

 загальні компетентності:

–  Здатність працювати у команді

–  Здатність генерувати нові ідеї (креативність).

–  Здатність приймати обґрунтовані рішення

–  Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями

 фахові компетентності:

– Здатність проектувати та здійснювати випробування елементів авіаційної та ракетно-космічної техніки, її обладнання, систем та підсистем.

– Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій та спеціалізованого програмного забезпечення при навчанні та у професійній діяльності

 На вивчення навчальної дисципліни відводиться 225 годин 7,5 кредити ЄКТС.