Програма вивчення навчальної дисципліни «Основи надійності авіаційних двигунів» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів спеціальності 134 «Авіаційна та ракетно-космічна техніка», освітні програми (спеціалізації) «Авіаційні двигуни та енергетичні установки», «Технології виробництва авіаційних двигунів та енергетичних установок».

 Предметом вивчення навчальної дисципліни є методи прогнозування надійності на всіх етапах життєвого циклу авіаційної техніки..

 Міждисциплінарні зв’язки – дисципліна «Основи надійності авіаційних двигунів» пов’язана з такими дисциплінами як:

«Авіаційні матеріали», «Конструкція та міцність АД та ЕУ», «Експлуатація та обслуговування АД та ЕУ», «Ресурсне проектування газотурбінних двигунів».

 Програма навчальної дисципліни складається з таки змістових модулів:

1. Основні поняття надійності

2. Оцінка надійності

 1.  Мета та завдання навчальної дисципліни

 1.1 Метою викладання навчальної дисципліни «Основи надійності авіаційних двигунів» є надати можливість слухачам оволодіти основами надійності технологічних процесів на всіх етапах життєвого циклу авіаційних двигунів (їх виробництва, випробування та експлуатації).

 1.2 Завданням вивчення навчальної дисципліни «Основи надійності авіаційних двигунів» є підготовка висококваліфікованих фахівців, що на сучасному рівні володіють теоретичними основами і практичними методами прогнозування надійності авіаційної техніки.

 

1.3 Згідно з вимогами освітньо-професійної програми у результаті вивчення навчальної дисципліни студенти повинні отримати:

 загальні компетентності:

–  Здатність працювати у команді

–  Здатність генерувати нові ідеї (креативність).

–  Здатність приймати обґрунтовані рішення

–  Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями

 фахові компетентності:

– Здатність проектувати та здійснювати випробування елементів авіаційної та ракетно-космічної техніки, її обладнання, систем та підсистем.

– Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій та спеціалізованого програмного забезпечення при навчанні та у професійній діяльності 

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 90 годин 3 кредити ЄКТС.