Мета є підготовити студентів до засвоєння питань теплопостачання промислово-комунальних районів з метою економії палива і енергії, захисту навколишнього середовища від забруднення і підвищення технічного рівня виробництва.

Завдання є ознайомлення з методиками вибору оптимального типу джерела теплоти, складання розрахункових технологічних схем теплових пунктів, визначення оптимальної схеми централізованого теплопостачання (закритої або відкритої, залежної або незалежної) і сумісної прокладки інженерних мереж на спільних конструкціях.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності: Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел. Здатність до використання інформаційних і комунікаційних технологій. Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях. Здатність приймати обґрунтовані рішення. Здатність вчитися та оволодівати сучасними знаннями.

фахові компетентності: Здатність застосовувати отримані теоретичні знання, наукові і технічні методи для вирішення науково-технічних проблем і задач електроенергетики, електротехніки та електромеханіки. Здатність застосовувати існуючі та розробляти нові методи, методики, технології та процедури для вирішення інженерних завдань електроенергетики, електротехніки та електромеханіки. Здатність здійснювати аналіз техніко-економічних показників та експертизу проектно-конструкторських рішень в області електроенергетики, електротехніки та електромеханіки. Здатність демонструвати знання і розуміння математичних принципів і методів, необхідних для використання в електроенергетиці, електротехніці та електромеханіці. Здатність демонструвати обізнаність та вміння використовувати нормативно-правові актів, норми, правила й стандарти в електроенергетиці, електротехніці та електромеханіці.

очікувані програмні результати навчання:

знати:

 основні поняття та терміни з дисципліни;

основні закони розподілу та передачі тепла по тепломережам;

основні розрахунки теплових мереж.

вміти: визначити теплові розрахунки складних подій;

застосувати методи обробки та аналізу даних і приймати на основі цього обґрунтовані рішення.