Опис навчальної дисципліни «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів»

 

Найменування показників

Галузь знань, напрям підготовки, освітньо-кваліфікаційний рівень

Характеристика навчальної дисципліни

денна форма навчання

заочна форма навчання

Кількість кредитів  – 4

Галузь знань

07 Управління та адміністрування      

 (шифр і назва)

нормативна

Напрям підготовки

071 «Облік і оподаткування»

 

Модулів – 2

Спеціальність (професійне

спрямування):

071 «Облік і оподаткування»

 

Рік підготовки:

Змістових модулів – 2

5-й

5-й

Індивідуальне науково-дослідне завдання ___-________

                                          (назва)

Семестр

Загальна кількість годин - 120

2-й

2-й

Лекції

Тижневих годин для денної форми навчання:

аудиторних – 2

самостійної роботи студента – 2 у 2 тижні

Освітній ступень:

магістр

 

30 год.

14 год.

Практичні, семінарські

6 год.

2 год.

Інші

 

 

Самостійна робота

76 год.

112 год.

Індивідуальні завдання:

0 год.

Контрольна робота

Вид контролю: екзамен

 

Примітка.

Співвідношення кількості годин аудиторних занять до самостійної і індивідуальної роботи становить:

для денної форми навчання – 36,7 % до 63,3 %;

для заочної форми навчання – 6,7 % до 93,3 %.

 

2. Мета та завдання навчальної дисципліни

Мета:

-  формування теоретичних знань та набуття  практичних вмінь і навичок з питань податкового адміністрування податків, зборів, платежів, необхідних майбутнім спеціалістам для роботи на підприємствах різних форм власності, формування у студентів професійних навичок роботи з податковою документацією.

Завдання:

-  знати теоретичні та організаційні основи податкового адміністрування податків, зборів, платежів, нормативного регламентування та практики службових стосунків платників податків та податкових органів;

- вивчити порядок обчислення та сплати податкових платежів;

- набуття студентами здатностей (компетенцій) розуміння основних принципів податкового адміністрування податків, зборів, платежів.

Оволодіння дисципліною «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів» дозволить майбутнім магістрам розв’язувати складні спеціалізовані завдання та практичні проблеми в ході професійної діяльності у галузі податкового адміністрування у процесі навчання, що передбачає застосування окремих методів і положень та характеризується невизначеністю умов і необхідністю врахування комплексу вимог здійснення професійної та навчальної діяльності.

Навчальна дисципліна «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів» базується на знаннях таких дисциплін,як: «Організація бухгалтерського обліку», «Податкова звітність» та є базою для вивчення таких дисциплін, як: «Фінансовий аналіз», «Звітність підприємства» та інших.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати:

а) загальні компетентності:

- навички використання інформаційних та комунікаційних технологій;

- здатність проведення досліджень на відповідному рівні;

- здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями;

б) фахові компетентності:

Фахові компетентності, яких набуватимуть здобувачі в процесі

вивчення навчальної дисципліни

«Податкове адміністрування податків, зборів, платежів»

Інтегральна компетентність

Складові компетентності

Здатність розв’язувати складні завдання і проблеми у сфері професійної діяльності з оподаткування або у процесі навчання, що передбачає проведення досліджень та/ або здійснення інновацій та характеризується невизначеністю умов і вимог

 

Здатність демонструвати сутність, мету, предмет, об'єкт та суб'єкти адміністрування податків.

Здатність до визначення, повноважень та функцій контролюючих органів, вимог до підтвердження даних, визначених у податковій звітності.

Здатність розуміти порядок та умови складення податкової звітності, податкової декларації. Відповідальність за складення податкової звітності.

Здатність демонструвати знання та практичні навички і вміння застосування податкових консультацій: індивідуальних, узагальнюючих та наслідки їх застосування.

Здатність до формування завдань визначення суми податкових та/або грошових зобов’язань, обчислення суми податкового та/або грошового зобов'язання та/або пені.

Здатність до формування завдань податкового контролю та повноваження органів державної влади щодо його здійснення, способів здійснення податкового контролю.

Здатність розуміння загальних положень щодо обліку платників податків, об'єктів оподаткування і об'єктів, пов'язаними з оподаткуванням.

Здатність до формування збору податкової інформації, обробки та використання податкової інформації та внесення інформації до баз даних інформаційних систем.

Здатність до визначення порядку проведення перевірок: камеральних, документальних планових, документальних позапланових, документальної невиїзної та фактичних перевірок.

Здатність розуміти порядок та умови сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу платника податків.

Здатність демонструвати знання та практичні навички і вміння застосування юридичної відповідальності: фінансової, адміністративної, кримінальної.

 

Здатність до визначення порядку нарахування та зупинення строків пені.

 

 очікувані програмні результати навчання:

- показати належний рівень знань з податкового адміністрування податків, зборів, платежів, розуміння  фінансової термінології (терміни, поняття, категорії та закони, на яких базується податкове адміністрування податків, зборів, платежів);

- вміти застосовувати набуті знання у практичній діяльності: особливостей податкового адміністрування в механізмі державного регулювання господарської діяльності;

- володіти знаннями та практичними навичками і вміннями щодо           розуміння порядку та умов складення податкової звітності, податкової декларації;

- демонструвати розуміння застосування податкових консультацій: індивідуальних, узагальнюючих та їх наслідки;

- застосовувати теоретичні знання визначення суми податкових та/або грошових зобов’язань, обчислення суми податкового та/або грошового зобов'язання та/або пені;

- володіти знаннями та практичними навичками і вміннями щодо     формування завдань податкового контролю та повноваження органів державної влади щодо його здійснення, способів здійснення податкового контролю;

- вміти відображати загальні положення щодо обліку платників податків, об'єктів оподаткування і об'єктів, пов'язаними з оподаткуванням;

- застосовувати теоретичні знання формування завдань зі  збору податкової інформації, обробки та використання податкової інформації та внесення інформації до баз даних інформаційних систем;

- вміти застосовувати набуті знання у практичній діяльності:  визначати порядок проведення перевірок: камеральних, документальних планових, документальних позапланових, документальної невиїзної та фактичних перевірок;

- демонструвати розуміння порядку та умов сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу платника податків;

- застосовувати теоретичні знання застосування юридичної відповідальності: фінансової, адміністративної, кримінальної;

- володіти знаннями та практичними навичками і вміннями щодо нарахування та зупинення строків пені.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Програма навчальної дисципліни 

Змістовий модуль 1. Теоретико-організаційні засади податкового адміністрування в Україні

 

Тема 1. СУТНІСТЬ ТА ЕЛЕМЕНТИ АДМІНІСТРУВАННЯ ПОДАТКІВ

Поняття та  зміст адміністрування податків. Мета,  предмет, об'єкт та суб'єкти адміністрування податків. Складові системи податкового адміністрування.

 

Тема 2. КОНТРОЛЮЮЧІ ОРГАНИ ТА ОРГАНИ СТЯГНЕННЯ

Контролюючі органи та органи стягнення. Листування платників податків та контролюючих органів. Умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань та пені. Вимоги до підтвердження даних, визначених у податковій звітності. Податкова адреса.

 

Тема 3.  ПОДАТКОВА ЗВІТНІСТЬ

Податкова декларація (розрахунок). Відповідальність за складення податкової звітності. Складення податкової декларації. Подання податкової декларації до контролюючих органів. Внесення змін до податкової звітності. Подання відомостей про суми виплачених доходів платникам податків - фізичним особам.

 

Тема 4. ПОДАТКОВІ КОНСУЛЬТАЦІЇ

Податкова консультація. Індивідуальна податкова консультація. Узагальнюючі податкові консультації. Наслідки застосування податкових консультацій.

 

Тема 5. ВИЗНАЧЕННЯ СУМИ ПОДАТКОВИХ ТА/АБО ГРОШОВИХ ЗОБОВ'ЯЗАНЬ ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ

Обчислення суми податкового та/або грошового зобов'язання та/або пені. Скасування рішень контролюючих органів. Податкове повідомлення-рішення про визначення суми грошового зобов'язання платника податків. Оскарження  рішень контролюючих органів. Строки подання скарги на податкове повідомлення-рішення. Способи здійснення податкового контролю.

 

Тема 6. ОБЛІК ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

Загальні положення щодо обліку платників податків. Об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язаними з оподаткуванням. Заява про взяття на облік платника податків. Взяття на облік юридичних осіб. Облік самозайнятих осіб. Внесення  змін до облікових даних платників. Відмова контролюючого органу в розгляді документів, поданих для взяття на облік особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність.

Змістовий модуль ІІ

 

Тема 7. ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ КОНТРОЛЮЮЧИХ ОРГАНІВ

Збір податкової інформації. Отримання податкової інформації контролюючими органами. Порядок отримання інформації контролюючими органами. Проведення зустрічної звірки. Обробка та використання податкова інформації. Внесення інформації до баз даних Інформаційних систем.

 

Тема 8. ПЕРЕВІРКИ ТА ЇХ ОСОБЛИВОСТІ

Види перевірок. Порядок проведення камеральної перевірки. Порядок проведення документальних планових перевірок. Порядок проведення документальних позапланових перевірок. Особливості проведення документальної невиїзної перевірки. Порядок проведення фактичної перевірки.

 

Тема 9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Види юридичної відповідальності. Фінансова відповідальність. Адміністративна відповідальність. Кримінальна відповідальність. Притягнення до фінансової відповідальності платників податків. Штрафні (фінансові) санкції (штрафи). Порушення  встановленого порядку взяття на облік у відповідному контролюючому органі.

 

Тема 10. ПЕНЯ

Нарахування та зупинення строків пені. Порядок сплати пені, нарахованої за невиконання податкового зобов’язання. Порядок нарахування пені у разі порушення умов, за яких надавалося звільнення від оподаткування при ввезенні товарів на митну територію України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.Структура навчальної дисципліни

                                                                                                     

 

 

Назви змістових модулів і тем

                                             Кількість годин

                 денна форма

                 Заочна форма

усього

        у тому числі

усього

        у тому числі

л

п

лаб

інд

с.р.

л

п

лаб

інд

с.р.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Змістовий модуль 1. Теоретико-організаційні засади податкового адміністрування в Україні

 

ТЕМА 1. СУТНІСТЬ ТА ЕЛЕМЕНТИ АДМІНІСТРУВАННЯ ПОДАТКІВ

12

2

1

-

-

9

12

0,6

0,2

-

-

11,2

ТЕМА 2.  КОНТРОЛЮЮЧІ ОРГАНИ ТА ОРГАНИ СТЯГНЕННЯ

 

12

4

1

-

-

7

12

0,6

0,2

-

-

11,2

ТЕМА 3.  ПОДАТКОВА ЗВІТНІСТЬ

12

4

2

-

-

6

12

0,6

0,2

-

-

11,2

ТЕМА 4. ПОДАТКОВІ КОНСУЛЬТАЦІЇ

12

2

1

-

-

9

12

0,6

0,2

-

-

11,2

ТЕМА 5. ВИЗНАЧЕННЯ СУМИ ПОДАТКОВИХ ТА/АБО ГРОШОВИХ ЗОБОВ'ЯЗАНЬ ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ

12

2

2

-

-

8

12

0,6

0,2

-

-

11,2

Разом за змістовим модулем 1

60

14

7

-

-

39

60

3

1

-

-

56

Змістовий модуль 2

ТЕМА 6. ОБЛІК ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

12

4

2

-

-

6

12

0,6

0,2

-

-

11,2

ТЕМА 7. ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ КОНТРОЛЮЮЧИХ ОРГАНІВ

12

2

1

-

-

9

12

0,6

0,2

-

-

11,2

ТЕМА 8. ПЕРЕВІРКИ ТА ЇХ ОСОБЛИВОСТІ

12

6

2

-

-

4

12

0,6

0,2

-

 

-

11,2

ТЕМА 9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

12

2

1

-

-

9

12

0,6

0,2

-

 

-

11,2

ТЕМА 10. ПЕНЯ

12

2

1

-

-

9

12

0,6

 

0,2

-

-

11,2

Разом за змістовим модулем 1

 

60

 

16

 

7

 

-

 

-

 

37

 

60

 

3

 

1

 

-

-

 

56

Разом

120

30

14

-

-

76

120

6

2

-

-

112

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Теми семінарських занять

Не передбачені навчальним планом.

 

6. Теми практичних занять

з/п

Назва теми

Кількість

годин

денна

заочна

1

ТЕМА 1. СУТНІСТЬ ТА ЕЛЕМЕНТИ АДМІНІСТРУВАННЯ ПОДАТКІВ

 

1

0,2

2

ТЕМА 2.  КОНТРОЛЮЮЧІ ОРГАНИ ТА ОРГАНИ СТЯГНЕННЯ

 

1

0,2

3

ТЕМА 3.  ПОДАТКОВА ЗВІТНІСТЬ

2

0,2

4

ТЕМА 4. ПОДАТКОВІ КОНСУЛЬТАЦІЇ

1

0,2

5

ТЕМА 5. ВИЗНАЧЕННЯ СУМИ ПОДАТКОВИХ ТА/АБО ГРОШОВИХ ЗОБОВ'ЯЗАНЬ ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ

2

0,2

6

ТЕМА 6. ОБЛІК ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

2

0,2

7

ТЕМА 7. ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ КОНТРОЛЮЮЧИХ ОРГАНІВ

1

0,2

8

ТЕМА 8. ПЕРЕВІРКИ ТА ЇХ ОСОБЛИВОСТІ

2

0,2

9

ТЕМА 9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

1

0,2

10

ТЕМА 10. ПЕНЯ

1

0,2

 

Разом

14

2

 

7. Теми лабораторних занять

Не передбачені навчальним планом.

 

8. Самостійна робота

з/п

Назва теми

Кількість

годин

денна

заочна

1

ТЕМА 1. СУТНІСТЬ ТА ЕЛЕМЕНТИ АДМІНІСТРУВАННЯ ПОДАТКІВ

 

9

11,2

2

ТЕМА 2.  КОНТРОЛЮЮЧІ ОРГАНИ ТА ОРГАНИ СТЯГНЕННЯ

 

7

11,2

3

ТЕМА 3.  ПОДАТКОВА ЗВІТНІСТЬ

6

11,2

4

ТЕМА 4. ПОДАТКОВІ КОНСУЛЬТАЦІЇ

9

11,2

5

ТЕМА 5. ВИЗНАЧЕННЯ СУМИ ПОДАТКОВИХ ТА/АБО ГРОШОВИХ ЗОБОВ'ЯЗАНЬ ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ

8

11,2

6

ТЕМА 6. ОБЛІК ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

6

11,2

7

ТЕМА 7. ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ КОНТРОЛЮЮЧИХ ОРГАНІВ

9

11,2

8

ТЕМА 8. ПЕРЕВІРКИ ТА ЇХ ОСОБЛИВОСТІ

4

11,2

9

ТЕМА 9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

9

11,2

10

ТЕМА 10. ПЕНЯ

9

11,2

 

Разом

76

112

 

9. Індивідуальні завдання

Для студентів денної форми навчання – виконання індивідуального завдання згідно МВ до виконання самостійної роботи з дисципліни «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів».

Для студентів заочної форми навчання – контрольна робота згідно МР щодо виконання контрольної роботи з дисципліни «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів»  заочної форми навчання.

 

10. Методи навчання

 

Навчальний процес у національному університеті «Запорізька політехніка» здійснюється за кредитно-модульною технологією – моделі організації навчального процесу, яка ґрунтується на поєднанні двох складових: модульної технології навчання та кредитів (залікових одиниць) і охоплює зміст, форми та засоби навчального процесу, форми контролю навчальної діяльності студента в процесі аудиторної та самостійної роботи.

Під час викладання курсу використовуються наступні методи навчання:

-     розповідь – для оповідної, описової форми розкриття навчального матеріалу;

-     пояснення – для розкриття сутності певного явища, закону, процесу;

-     бесіда – для усвідомлення за допомогою діалогу нових явищ, понять;

-     ілюстрація для розкриття предметів і процесів через їх символічне зображення (малюнки, схеми, графіки);

-     практична робота – для використання набутих знань у розв’язанні практичних завдань;

-     аналітичний метод – мисленнєвого або практичного розкладу цілого на частини з метою вивчення їх суттєвих ознак;

-     індуктивний метод – для вивчення явищ від одиничного до загального;

-     дедуктивний метод – для вивчення навчального матеріалу від загального до окремого, одиничного;

-     проблемний виклад матеріалу – для створення проблемної ситуації.

 

11. Очікувані результати навчання з дисципліни

Результати навчання з дисципліни «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів» деталізують такі очікувані результати навчання: обґрунтовувати вибір оптимальної системи оподаткування діяльності суб’єкта господарювання на підставі діючого податкового законодавства (ПР08).

 

12. Засоби оцінювання

 

Контроль знань студентів з дисципліни «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів»  ґрунтується на застосуванні рейтингової системи оцінювання. Для визначення рейтингової оцінки курс дисципліни «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів»   поділяється на  2 основні змістові модулі, у межах яких розподілені теми.

Для студентів денної форми навчання засоби оцінювання.

Поточний контроль реалізується у формі опитування, виступів на семінарських заняттях, експрес-контролю, контролю засвоєння навчального матеріалу, правильності виконання практичних завдань та розрахунків, у тому числі запланованих на самостійне опрацювання студентом тощо.

Проведення двох рубіжних контролів.

Для студентів заочної форми навчання засоби оцінювання: захист контрольної роботи, підсумковий контроль у формі іспиту: тести, розв’язання задачі.

 

ПИТАННЯ ДО ІСПИТУ

 

1. Контролюючі органи та органи стягнення.

2. Листування платників податків та контролюючих органів.

3. Умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань та пені.

4. Вимоги до підтвердження даних, визначених у податковій звітності.

5. Податкова декларація (розрахунок).

6. Відповідальність за складення податкової звітності.

7.  Складення податкової декларації.

8. Подання податкової декларації до контролюючих органів.

9. Внесення змін до податкової звітності.

10. Подання відомостей про суми виплачених доходів платникам податків - фізичним особам.

11. Податкова консультація.

12. Індивідуальна податкова консультація.

13. Узагальнюючі податкові консультації.

14. Наслідки застосування податкових консультацій.

15.Визначення суми податкових та/або грошових зобов’язань.

16. Обчислення суми податкового та/або грошового зобов'язання та/або пені.

17.Скасування рішень контролюючих органів.

18. Податкове повідомлення-рішення про визначення суми грошового зобов'язання платника податків.

19. Оскарження  рішень контролюючих органів.

20. Строки подання скарги на податкове повідомлення-рішення.

21. Визначення податкового контролю та повноваження органів державної влади щодо його здійснення.

22. Способи здійснення податкового контролю.

23. Інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності контролюючих органів.

24. Загальні положення щодо обліку платників податків.

25. Об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язаними з оподаткуванням.

26. Заява про взяття на облік платника податків.

27. Взяття на облік юридичних осіб.

28. Облік самозайнятих осіб.

29. Внесення  змін до облікових даних платників.

30. Відмова контролюючого органу в розгляді документів, поданих для взяття на облік особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність.

31.Збір податкової інформації.

32. Отримання податкової інформації контролюючими органами.

33. Порядок отримання інформації контролюючими органами.

34. Проведення зустрічної звірки.

35. Обробка та використання податкова інформації.

36. Внесення інформації до баз даних інформаційних систем.

37. Види перевірок.

38. Порядок проведення камеральної перевірки.

39. Порядок проведення документальних планових перевірок.

40. Порядок проведення документальних позапланових перевірок.

41. Особливості проведення документальної невиїзної перевірки.

42. Порядок проведення фактичної перевірки.

43.Джерела сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу платника податків.

44. Сплата грошових зобов’язань або погашення податкового боргу платника податків.

45. Види юридичної відповідальності.

46. Притягнення до фінансової відповідальності платників податків.

47. Штрафні (фінансові) санкції (штрафи).

48. Порушення  встановленого порядку взяття на облік у відповідному контролюючому органі.

 

13. Критерії оцінювання результатів навчання студентів

Після кожного змістового модуля проводиться рубіжний контроль, який оцінюється за 100-бальною шкалою.

Під час рубіжного контролю враховують наступні види робіт:

Проведення змістовного модульного контролю з дисципліни 
«Податкове адміністрування податків, зборів, платежів»
Найменування завдань
Кількість балів
Загальна кількість балів
тестування рубіжного контролю 
5
50
задача рубіжного контролю
15
15
завдання, тести, розв’язок задач за поточним оцінюваням
25
25
оцінка за самостійну роботу
10
10
Підсумок
х
100

Підсумкова оцінка за семестр визначається як середня двох підсумкових контролів за перший та другий змістовні модулі.

Іспит проводиться за наявності незадовільної оцінки підсумкового модуля або за вибором студента та містить: теоретичне питання, тести, задачу.

 

 

Шкала оцінювання: національна та ECTS

Сума балів за всі види навчальної діяльності

Оцінка ECTS

Оцінка за національною шкалою

для диференційованого заліку

для заліку

90-100

А

відмінно 

зараховано

85-89

В

добре

75-84

С

70-74

D

задовільно

60-69

Е

35-59

FX

незадовільно з можливістю повторного складання

не зараховано з можливістю повторного складання

0-34

F

незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

не зараховано з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

 

14. Методичне забезпечення

1. Комплект завдань для проведення вхідного контролю.

2. Комплект завдань для проведення поточного контролю.

3. Комплект завдань для підсумкового контролю.

4.Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів»  для здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем «магістр» денної та заочної форми навчання спеціальності 071 «Облік і оподаткування» / Укл. О.П. ЗоряНТЗП,  2019. – 86 с.

2. Методичні рекомендації для практичних робіт з дисципліни «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів»  для здобувачів вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» денної та заочної форми навчання спеціальності 071 «Облік і оподаткування»  / Укл. О.П. ЗоряНТЗП,  2019. – 52 с.

3. Методичні вказівки щодо організації самостійної роботи з дисципліни «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів» для здобувачів вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» денної та заочної форми навчання спеціальності 071 «Облік і оподаткування» / Укл. О.П. ЗоряНТЗП,  2019.   48  с.

4. Методичні вказівки до  виконання  контрольної  роботи з дисципліни  «Податкове адміністрування податків, зборів, платежів» для здобувачів вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» заочної форми навчання спеціальності 071 «Облік і оподаткування» / Укл. О.П. ЗоряНТЗП,  2019. – 12  с.

15. Рекомендована література

Базова

 

1. Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16 липня 1999 р. № 996-14. URL: http://zakon.rada.gov.ua/go/996-14  (дата звернення 08.07.2019).

2. Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» від 15 травня 2003 р. № 755-IV. URL: http:// zakon.rada.gov.ua(дата звернення 10.07.2019).

3. Закон України «Про електронні документи та електронний документообіг» від 22 травня 2003 р. № 851-IV. URL: http:// zakon.rada.gov.ua(дата звернення 14.07.2019).

4. Закон України «Про електронні довірчі послуги» від 05.жовтня 2017 р. 2155-VIII. URL: http:// zakon.rada.gov.ualawsshow (дата звернення 14.07.2019).

5. Закон України «Про страхування» від 07 березня 1996 р.85/96-ВР. URL: http:// zakon.rada.gov.ua(дата звернення 16.07.2019).

6. Податковий кодекс України від 02 грудня 2010 р. № 2755-17. URL: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2755-17 (дата звернення 10.07.2019).

7. Цивільний кодекс України : Закон України від 16 січня 2003 р. № 435IV. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/435-15 (дата звернення 15.07.2019).

8. Господарський кодекс України від 16 січня 2003 р. № 436-IV. URL: http:// zakon.rada.gov.ua (дата звернення 20.07.2019).

9. Бюджетний кодекс України від 08 липня 2010 р. № 2456-VI. URL: http:// zakon.rada.gov.ua ›(дата звернення 22.07.2019).

10. Митний кодекс України від 13 березня 2012 р. 4495-VI. URL: http:// zakon.rada.gov.ua › (дата звернення 24.07.2019).

11. Земельний кодекс України від 25 жовтня 2001 р. № 2768-III. URL: http:// zakon.rada.gov.ua › (дата звернення 28.07.2019).

12. Сімейний кодекс України від 10 січня 2002 р. № 2947-III. URL: http:// zakon.rada.gov.ua › (дата звернення 30.07.2019).

 

 

Ó  НУ «Запорізька політехніка»,  2019 рік