Мета - систематизація і розширення основних первинних знань студентів в галузі електромеханіки, ознайомлення з основами прикладної комплексної теорії електромеханіки з урахуванням реальних потреб сучасних промислових виробництв.

Завдання - ознайомлення з загальною концепцією побудови та нормального функціонування елементів електроенергетичних,електротехнічних електромеханічних комплексів та систем. Оцінювати параметри роботи електротехнічного, електроенергетичного та електромеханічного обладнання й відповідних комплексів і систем та розробляти заходи щодо підвищення їх енергоефективності та надійності.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

компетентності: здатність виявляти, ставити та вирішувати проблеми. Здатність приймати обґрунтовані рішення. Готовність та здатність високоякісно виконувати роботу як самостійно так і колективно та приймати рішення в межах своїх професійних знань та компетенцій, працюючи в команді. Здатність використовувати сучасні методи розрахунків, аналізу режимів роботи електроенергетичного, електротехнічного та електромеханічного обладнання і проектування електроенергетичних та електромеханічних систем. Здатність розробляти прості конструкції електроенергетичних і електротехнічних об'єктів та оцінити механічну міцність розроблених конструкцій

Результати навчання: Визначати принципи побудови та нормального функціонування елементів електроенергетичних, електротехнічних електромеханічних комплексів та систем. Оцінювати параметри роботи електротехнічного, електроенергетичного та електромеханічного обладнання й відповідних комплексів і систем та розробляти заходи щодо підвищення їх енергоефективності та надійності. Аналізувати процеси в електроенергетичному, електротехнічному та електромеханічному обладнанні і відповідних комплексів і систем.