Метою курса являється формування комунікативної компетентності, необхідної для професійного спілкування, розуміння предметної області та прфесійної діяльності; формування здатності до пошуку, обробки та аналізу інформації з різних джерел;  формування здатності ідентифікувати, класифікувати комп'ютерні технології, операційні системи, програмне забезпечення, оцінювати процеси в мережах.

Завдання - навчитися: писати e-mail, CV, заяву на працевлаштування, супровідний лист; підготуватися до співбесіди при працевлаштуванні; підготувати та зробити доповідь на науковій конференції; подавати тезово матеріал для публікації; провести презентацію ідеї або продукту; використовувати відповідні інформаційні та комунікаційні технології.

Методичні вказівки з англійської мови для студентів спеціальностей "Комп'ютерна інженерія," "Інженерія програмного забезпечення","Комп'ютерні науки та інформаційні технології/ Укл. В.Г.Кузьменко - Запоріжжя: ЗНТУ, 2018-66с

Методичні вказівки з англійської мови для студентів спеціальностей "Комп'ютерні системи та мережі,"Спеціалізовані комп"ютерні системи," "Програмне забезпечення автоматизованих систем"/ Укл. В.Г.Кузьменко - Запоріжжя: ЗНТУ, 2017-76с

Навчальні посібники: "Information technologies",Oxford university, "Inglish for socializing," Oxford: Business English, 2009.