Мета викладання дисципліни «Автоматизоване проектування штампового оснащення і процесів ковальсько штампувального виробництва» полягає у підготовці користувачів програмного та комп’ютерного забезпечення для вирішування задач автоматизованого проектування технологічних процесів та штампового оснащення, а також обробки отриманих результатів стосовно спеціальності 131 "Прикладна механіка" (Обладнання та технології пластичного формування конструкцій машинобудування).

Матеріали курсу засновані на знаннях, отриманих студентами при вивченні дисциплін: нарисна геометрія, інженерна графіка, вища математика, «технологія гарячого штампування», «технологія холодного штампування», матеріалознавство, взаємозамінність, стандарти та технічні вимірювання, опір матеріалів.

Загальна мета і задачі курсу: Вивчення можливостей спеціалізованого програмного забезпечення для створення технологічних процесів та проектування штампового оснащення для холодного та гарячого штампування. Вивчення прийнятої термінології для графічних систем.