Мета: ознайомлення студентів із науковими підходами до сучасних інноваційних техно­логій продукції ресторанного господарства на підставі вивчення сучасних світових тенденцій та інноваційних технологій, які використовуються в сучасній індустрії ресторанного господарства.

Завдання

 Методичні – отримання студентами знань щодо основних принципів, законів, процесів, що використовуються при впровадженні інноваційних технологій продукції ресторанного господарства.

Пізнавальні – сформувати уявлення про сучасний стан розвитку ресторанного бізнесу.

Практичні – ознайомити студентів із сучасними методами ведення бізнесу, складати дієтичні програми харчування. Застосовувати сучасні методи дослідження інноваційного потенціалу готельно-ресторанних підприємств та оцінювати ефективність від їх впровадження; знання етичних і нормативно-правових норм, що регулюють відносини людини з людиною, із суспільством і з навколишнім середовищем

Програма навчальної дисципліни

Змістовий модуль 1. Загальні поняття та теоретичні положення інноваційної діяльності

Тема 1. Шляхи розвитку інноваційних технологій в Україні.

Тема 2. Державне регулювання у сфері інноваційної діяльності

Тема 3. Конструювання нової ресторанної продукції та технологій на основі раціональ­ного використання харчових інгредієнтів та нової сировини.

Тема 4. Інноваційні прийоми та способи технологічної обробки продукції ресторанного господарства.

Змістовий модуль 2.  Інноваційні ресторанні технології

Тема 1. Сучасні аспекти нутриціології щодо харчування людини

Тема 2. Основні принципи організації дієтичного харчування у за­кладах ресторанного господарства при готельних комплексах. Технологія харчових продуктів дієтичного призначення

Тема 3. Сучасні тенденції впровадження і розвиток номенклатури додаткових послуг у сфері ресторанної індустрії