ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ 07 «Управління та адміністрування»

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 076 «Підприємництво та торгівля»

ОСВІТНЯ ПРОГРАМА «Організація торгівлі та комерційна логістика»

Мета фахової практики – формування у здобувачів вищої освіти зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» освітньої програми «Організація торгівлі та комерційна логістика» системи професійних умінь та навичок, на базі отриманих теоретичних знань, методів виділення проблеми, її дослідження, розробки варіантів, пошуку оптимального варіанта та підготовки проекту самостійного рішення під час професійної діяльності на низовому та середньому рівнях управління в реальних умовах функціонування підприємства; поглиблення та закріплення теоретичних знань з основних професійно орієнтованих дисциплін, опанування сучасними прийомами та методами прийняття інтегрованих рішень з організації торгівлі та комерційної логістики; набуття досвіду розробки пропозицій щодо впровадження стратегічно орієнтованих та інноваційних технологій управління підприємством в цілому, торговельними та логістичними процесами зокрема; систематичного оновлення та творчого застосування набутої системи знань у практичній діяльності.

Завданням фахової практики є сформувати у здобувачів вищої освіти вміння самостійно здійснювати пошук необхідної інформації про організацію торговельної та логістичної діяльності на підприємстві, роль, місце і повноваження служби з торгівлі та логістики на підприємстві, проводити аналіз ефективності функціонування торговельної та логістичної системи підприємства, пропонувати науково обґрунтовані висновки та пропозиції з реінжинірингу та оптимізації торговельної та логістичної діяльності.

Базами фахової практики можуть бути підприємства різних форм власності, видів господарської діяльності, організаційно-правового статусу, які є юридичними особами та здійснюють виробничу, виробничо-торговельну, торговельну, посередницьку, оптово-збутову, зовнішньоекономічну та інші види діяльності. На цих підприємствах повинні застосовуватися передові форми та методи управління й організації планово-економічної, торговельної, комерційної та логістичної діяльності, а також впроваджуватись прогресивні технології виробництва, організації праці та управління.

У результаті проходження фахової практики здобувачі вищої освіти повинен отримати

Загальні компетентності:

ЗК 2. Здатність застосовувати отримані знання в практичних ситуаціях.

ЗК 5. Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій.

ЗК 6. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

ЗК 7. Здатність працювати в команді.

ЗК 8. Здатність виявляти ініціативу та підприємливість.

ЗК 10. Здатність діяти відповідально та свідомо.

 Спеціальні компетентності:

СК 1. Критичне осмислення теоретичних засад підприємницької, торговельної діяльності.

СК 2. Здатність обирати та використовувати відповідні методи, інструментарій для обґрунтування рішень щодо створення, функціонування підприємницьких, торговельних і біржових структур.

СК 5. Здатність визначати та оцінювати характеристики товарів і послуг в підприємницькій, торговельній, біржовій діяльності.

СК 7. Здатність визначати і виконувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур.

СК 9. Здатність до організації зовнішньо-економічної діяльності підприємницьких та торговельних структур.

СК 10. Здатність до бізнес-планування, оцінювання кон’юнктури ринків і результатів діяльності у сфері підприємництва та торгівлі з урахуванням ризиків.

СК 11. Здатність до удосконалення комерційної діяльності підприємств торгівлі і втілення заходів, спрямованих на забезпечення ефективності логістичних процесів в ринковому середовищі.

Програмні результати навчання:

РН 2. Застосовувати набуті знання для виявлення, постановки та вирішення завдань за різних практичних ситуацій в підприємницькій, торговельній та біржовій діяльності.

РН 4. Використовувати сучасні комп’ютерні і телекомунікаційні технології обміну та розповсюдження професійно спрямованої інформації у сфері підприємництва та торгівлі.

РН 5. Організовувати пошук, самостійний відбір, якісну обробку інформації з різних джерел для формування банків даних у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.

РН 6. Вміти працювати в команді, мати навички міжособистісної взаємодії, які дозволяють досягати професійних цілей.

РН 11. Демонструвати базові й структуровані знання у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності для подальшого використання на практиці.

РН 12. Володіти методами та інструментарієм для обґрунтування управлінських рішень щодо створення й функціонування підприємницьких та торговельних структур.

РН 15. Оцінювати характеристики товарів і послуг у підприємницькій, торговельній та біржовій діяльності за допомогою сучасних методів.

РН 17. Вміти вирішувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких і торговельних структур і розв’язувати проблеми у кризових ситуаціях з урахуванням зовнішніх та внутрішніх впливів.

РН 20. Знати основи бізнес-планування, оцінювання кон’юнктури ринків та результатів діяльності підприємницьких, торговельних і біржових структур з урахуванням ризиків.

РН 21. Застосовувати набуті знання для виявлення, постановки та вирішення завдань логістичної спрямованості в комерційній діяльності підприємства.

На проходження фахової практики відводиться  __135_годин(и)_4,5 кредити(ів) ЄКТС.

Характеристика навчальної дисципліни: вибіркова, 4-й рік підготовки, 8-й семестр.

Загальна кількість годин - 135 годин, з них 
для здобувачів денної форми навчання самостійна робота - 135 годин;
для здобувачів заочної форми навчання самостійна робота - 135 годин.
Вид контролю -диференційований залік.