ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ 07 «Управління та адміністрування»

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 076 «Підприємництво та торгівля»

ОСВІТНЯ ПРОГРАМА «Організація торгівлі та комерційна логістика»

Мета загальноекономічної практики – поглиблення та закріплення здобувачами вищої освіти зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» освітньої програми «Організація торгівлі та комерційна логістика»теоретичних знань та набуття необхідних практичних навичок і досвіду роботи в галузі торговельної, логістичної, планово-економічної, управлінської, маркетингової та інших видів діяльності баз практики

Об’єктом дослідження є види економічної діяльності, торговельні та логістичні процеси баз практики.

Базами загальноекономічної практики можуть бути підприємства, організації та установи різних форм власності.

Завданням є формування у здобувачів вищої освіти навичок самостійного пошуку інформації про стан роботи бази практики на ринку, її аналізу, виявлення основних факторів, що обумовлюють фактичний стан діяльності бази практики, розкриття основних тенденцій її розвитку, вивчення організації та технології торговельних та логістичних процесів на базі практики, вміння пояснювати їх та робити науково обґрунтовані висновки і пропозиції щодо удосконалення окремих торговельних та логістичних процесів або їх взаємодії.

У результаті проходження загальноекономічної практики здобувачі вищої освіти повинен отримати

загальні компетентності:

ЗК 1. Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу.

ЗК 2. Здатність застосовувати отримані знання в практичних ситуаціях.

ЗК 6. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

ЗК 7. Здатність працювати в команді.

ЗК 8. Здатність виявляти ініціативу та підприємливість.

ЗК 10. Здатність діяти відповідально та свідомо.

ЗК 11. Здатність реалізувати свої права і обов’язки як члена суспільства, усвідомлювати цінності громадянського суспільства та необхідність його сталого розвитку, верховенства права, прав і свобод людини і громадянина в Україні.

спеціальні компетентності:

СК 1. Критичне осмислення теоретичних засад підприємницької та торговельної діяльності.

СК 2. Здатність обирати та використовувати відповідні методи, інструментарій для обґрунтування рішень щодо створення, функціонування підприємницьких та торговельних структур.

СК 5. Здатність визначати та оцінювати характеристики товарів і послуг в підприємницькій та торговельній діяльності.

СК 6. Здатність здійснювати діяльність з дотриманням вимог нормативно-правових документів у сфері підприємницької та торговельної діяльності.

СК 7. Здатність визначати і виконувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких та торговельних структур.

СК 9. Здатність до організації зовнішньо-економічної діяльності підприємницьких та торговельних структур.

СК 10. Здатність до бізнес-планування, оцінювання кон'юнктури ринків і результатів діяльності у сфері підприємництва та торгівлі з урахуванням ризиків.

 Програмні результати навчання:

РН 1. Використовувати базові знання з підприємництва та торгівлі й уміння критичного мислення, аналізу та синтезу в професійних цілях.

РН 2. Застосовувати набуті знання для виявлення, постановки та вирішення завдань за різних практичних ситуацій в підприємницькій та торговельній діяльності.

РН 4. Використовувати сучасні комп’ютерні і телекомунікаційні технології обміну та розповсюдження професійно спрямованої інформації у сфері підприємництва та торгівлі.

РН 5. Організовувати пошук, самостійний відбір, якісну обробку інформації з різних джерел для формування банків даних у сфері підприємництва та торгівлі.

РН 6. Вміти працювати в команді, мати навички міжособистісної взаємодії, які дозволяють досягати професійних цілей.

РН 7. Демонструвати підприємливість в різних напрямах професійної діяльності та брати відповідальність за результати.

РН 11. Демонструвати базові й структуровані знання у сфері підприємництва та торгівлі для подальшого використання на практиці.

РН 15. Оцінювати характеристики товарів і послуг у підприємницькій та торговельній діяльності за допомогою сучасних методів.

РН 16. Знати нормативно-правове забезпечення діяльності підприємницьких та торговельних структур і застосовувати його на практиці.

РН 20. Знати основи бізнес-планування, оцінювання кон’юнктури ринків та результатів діяльності підприємницьких та торговельних структур з урахуванням ризиків.

На проходження загально-економічної практики відводиться  __135_годин(и)_4,5 кредити(ів) ЄКТС.

Характеристика навчальної дисципліни: вибіркова, 3-й рік підготовки, 6-й семестр.

Загальна кількість годин - 135 годин, з них 
для здобувачів денної форми навчання самостійна робота - 135 годин;
для здобувачів заочної форми навчання самостійна робота - 135 годин.
Вид контролю -диференційований залік.