• 1.1Метою навчальної дисципліни є вивчення загальних засад забезпечення прав людини у правоохоронній діяльності України, що включає розробку системи наукових поглядів, пропозицій організаційно-правового характеру, принципово нових підходів, моделей і технологій підвищення ефективності правоохоронної діяльності.
  •  1.2. Основними завданнями навчальної дисципліни є:  набуття студентами знань, умінь і навичок (компетенцій) ефективно реалізовувати набуті теоретичні знання на практиці. Завданням дисципліни є також вивчення приписів нормативно-правових актів, в частині захисту прав людини правоохоронними органами.
  •  
  • 1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні отримати, у результаті вивчення навчальної дисципліни:
  •  загальні компетентності знання та розуміння предметної галузі, професії, основних концепцій, базових категорій, юридичних понять; здатність до безперервного та активного навчання та самоосвіти; здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу; здатність спілкуватися державною мовою, вміння правильно, логічно, ясно будувати своє усне й писемне мовлення; уміння працювати в команді, мотивувати людей та досягати спільної мети; здатність діяти з урахуванням соціальної відповідальності та громадських зобов’язань, з повагою ставитися до права й закону; уміння знаходити, обробляти та аналізувати інформацію з різноманітних джерел; здатність використовувати інформаційно-комунікативні технології.
  •  фахові компетентності: : здатність застосовувати знання в професійній діяльності та окремих нестандартних ситуаціях; знання основ професії правоохоронця та її ролі в суспільстві; знання правових норм, що закріплюють і регулюють основи конституційного ладу України, статус людини і громадянина; здатність забезпечувати законність та правопорядок, безпеку особистості, суспільства, держави в межах своїх посадових обов’язків; здатність і готовність самостійно приймати вмотивовані рішення у правоохоронній діяльності; навички логічного, критичного і системного аналізу документів, розуміння їх правового характеру і значення; здатність і готовність забезпечувати дотриманням прав людини і громадянина, вимог законодавства у правоохоронній діяльності.
  •  На вивчення навчальної дисципліни відводиться 120 годин 4 кредити ЄКТС.