Програма вивчення навчальної дисципліни «Теорія, розрахунок та проектування турбін АД та ЕУ» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів спеціальності 134 «Авіаційна та ракетно-космічна техніка», освітня програма (спеціалізація) «Авіаційні двигуни та енергетичні установки».

 Предметом вивчення навчальної дисципліни є основи теорії робочого процесу в авіаційних газових турбінах, а також сучасні методи вибору основних параметрів авіаційних газових турбін та етапи їх газодинамічного проектування.

 Міждисциплінарні зв’язки – дисципліна «Теорія, розрахунок та проектування турбін АД та ЕУ» пов’язана з такими дисциплінами як: «Основи газової динаміки», «Конструкція АД та ЕУ», «Теорія та робочі процеси ПРД», «Теорія, розрахунок та проектування компресорів АД та ЕУ».

 

Програма навчальної дисципліни складається з таки змістових модулів:

1. Основи робочого процесу в осьовій газовій турбіні в цілому

2. Основи розрахунку та проектування осьової газової турбіни

 

1.  Мета та завдання навчальної дисципліни

 1.1 Метою викладання навчальної дисципліни «Теорія, розрахунок та проектування турбін АД та ЕУ» є надання можливість слухачам оволодіти теоретичними та практичними основами розрахунку та проектування авіаційних газових турбін.

 1.2 Завданням вивчення навчальної дисципліни «Теорія, розрахунок та проектування турбін АД та ЕУ» є підготовка висококваліфікованих фахівців, що на сучасному рівні володіють теоретичними основами і практичними методами розрахунку та проектування авіаційних газових турбін.

 1.3 Згідно з вимогами освітньо-професійної програми у результаті вивчення навчальної дисципліни студенти повинні отримати:

 загальні компетентності:

–  Здатність працювати у команді

–  Здатність генерувати нові ідеї (креативність).

–  Здатність приймати обґрунтовані рішення

–  Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями

 фахові компетентності:

– Здатність проектувати та здійснювати випробування елементів авіаційної та ракетно-космічної техніки, її обладнання, систем та підсистем.

– Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій та спеціалізованого програмного забезпечення при навчанні та у професійній діяльності

 

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 105 годин 3,5 кредити ЄКТС.