Метою дисципліни  є формування у студентів комплексу теоретичних знань і практичних умінь щодо застосування ними методик якісної оцінки ризику на практиці та засвоєння теоретико-методологічних та прикладних засад управління виробничо-господарською діяльністю на підприємствах туристичної індустрії в кризових ситуаціях та в умовах невизначеності. 

Завдання: 

Методичні - викласти теоретичні основи сутності та класифікації криз в туризмі, підходів до управління ризиками  та системи антикризового управління.  

Пізнавальні - сформувати уявлення про сутність, види та причини виникнення  криз в туризмі в Україні і світі і розуміння їх взаємозв'язку з економікою країни та світу в цілому. 

Практичні - засвоєння навчального матеріалу студентами, формування практичних навичок роботи студентів зі спеціальною літературою, осмислення здобутих знань і вміння аналізувати і прогнозувати ризики на підприємстві,  розраховувати рентабельність інвестицій для визначення ризикованості проекту, аналізувати фінансову стійкість підприємства, досліджувати ризик на основі аналізу ліквідності і платоспроможності.