Метою дисципліни є формування системи теоретичних знань, та прикладних умінь і навичок у студентів щодо організації роботи туристичних підприємств і технології надання туристичних послуг в умовах конкуренції на ринку. 

Предметом вивчення дисципліни є соціально-економічне моделювання  сфери туристичних послуг та аналіз рівня розвитку і якості туристичних послуг.

Завдання: 

Методичні - викласти теоретичні основи туристичної діяльності; законодавчі та нормативно-правові акти в галузі туризму та характеристику сегментів сфери туристичних послуг. 

Пізнавальні - сформувати уявлення про сутність та принципи функціонування туристичної галузі в Україні  та світі; дослідити сучасні інформаційні технології для виробництва та надання туристичних послуг; 

Практичні - аналізувати якість наданих туристичних послуг; організовувати облік і контроль за наданням туристичних послуг та оформлювати туристичну звітність; використовувати сучасні інформаційно-комунікаційні технології для виробництва та надання туристичних послуг.