Мета - формування у здобувачів вищої освіти загальних та фахових компетентностей, особистісних якостей фахівця з фізичної реабілітації, необхідних для успішної роботи в центрах спортивної медицини та реабілітації, санаторно-курортних закладах, спеціалізованих закладах для осіб з особливими потребами, реабілітаційних та фізіотерапевтичних відділеннях, спортивних школах, оздоровчо-лікувальних установах з особами різного віку, статі та фізичного стану, які мають відхилення у стані здоров’я, хронічні неінфекційні або прогресуючі захворювання.

 

Завдання дисципліни:

·    сформувати основні поняття фiзичної реабiлiтацiї в контекстi реабiлiтацiї при спортивних травмах;

·    навчити аналізувати інформацію щодо процесу відновлення пацієнта на підставі результатів лабораторних та інструментальних досліджень;

·    сформувати та навчити основним навичкам надання першої медичної допомоги.


У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:

знатипоняття фiзичної реабiлiтацiї в контекстi реабiлiтацiї при спортивних травмах. Основні напрями профілактики травм у спортсменів. Обстеження постраждалих при спортивних травмах. Методики надання першої медичної допомоги.

вміти: оволодівати навичкам збору інформації про загальний стан пацієнта; фізичного розвитку, функціонального стану основних систем осіб, що займаються фізичною культурою і спортом; визначати фізичну працездатність, період реабілітації, необхідний рівень рухової активності.