Покращення надання медико-соціальної допомоги населенню в умовах сьогодення неможливе без оптимального використання фізкультурно-оздоровчої діяльності. До її арсеналу відносять природні фактори, споруди, що використовуються для проведення терапевтичних заходів, та фахівців, які використовують різноманітні методики для лікування, відновлення або формування необхідних компонентів для правильного функціонування організму. Вивчення дисципліни «Основи кондиційного тренування» призначено для підготовки саме таких фахівців з метою вирішення проблем збереження, зміцнення і покращення здоров’я нації, підвищення її працездатного потенціалу, покращення якості життя, профілактики захворювань, лікування та оздоровлення населення.

Навчальна дисципліна «Основи кондиційного тренування» є складовою професійної підготовки майбутніх магістрів спеціальності «Терапія та реабілітація» і надає можливість студентам вивчити та оволодіти методами використання засобів оздоровчої фізичної культури з метою рекреації, лікування, фізичної реабілітації в умовах санаторно-курортного та амбулаторного лікування.

Дисципліна «Основи кондиційного тренування» відноситься до вибіркових компонентів освітньої програми підготовки магістрів спеціальності 227 «Терапія та реабілітація», спеціалізації 227.01 «Фізична терапія» та вивчається на другому курсі магістратури у 3 семестрі.

Загальна кількість годин: 90 (3 кредитів ECTS): 18 годин лекції, 18 – практичні, 54 годин – самостійна робота, форма контролю – залік.