Магістр – це освітній ступінь, що здобувається на другому рівні вищої освіти та присуджується НУ «Запорізька політехніка» у результаті успішного виконання здобувачем вищої освіти відповідної освітньої програми. Другий (магістерський) рівень вищої освіти відповідає сьомому рівню Національної рамки кваліфікацій і передбачає здобуття особою поглиблених теоретичних та/або практичних знань, умінь, навичок за обраною спеціальністю (чи спеціалізацією), загальних засад методології наукової та/або професійної діяльності, інших компетентностей, достатніх для ефективного виконання завдань інноваційного характеру відповідного рівня професійної діяльності.
Мета захисту дипломної роботи за спеціальністю 227 – «Терапія та реабілітація», спеціалізацією – 227.01 – «Фізична терапія» – оцінити
рівень набутих впродовж підготовки загальних та спеціальних компетентностей здобувача вищої освіти. Успішно захищена кваліфікаційна дипломна робота є посвідченням того, що майбутній фахівець набув необхідні компетенції на достатньому рівні та здатний самостійно провести і оформити навчальну науково-дослідну роботу.