Метою вивчення навчальної дисципліни «Фізична терапія в травматології» є підготовка фахівців напряму підготовки 227 «Терапія та реабілітація» за освітньо-кваліфікаційним другим (магістерським) рівнем спрямована на формування визначених освітньо-професійною програмою загальних та фахових компетентностей, а сама здатності до застосування у професійній діяльності сучасних засад фізичної терапії в травматології. Забезпечити здобувачів вищої освіти необхідним рівнем теоретичних і методичних знань про раціональні методи і засоби їх професійної діяльності, розкрити структуру і зміст цієї діяльності, умови успішної реалізації освітніх, виховних і оздоровчих завдань в процесі фізичної реабілітації.

Основні завдання вивчення дисципліни:

1. Надати знання про основні види травм, основні патологічні процеси при травмах, їх клінічну картину.

2. Надати знання та сформувати навички застосування фізикальних, мануальних та інструментальних методів дослідження при травмах і захворюваннях ОРА, вміння інтерпретувати отримані результати реабілітаційного обстеження в рамках фахових компетенціях фізичного терапевта.

3. Описати теоретичні і методологічні основи застосування комплексу засобів та методів фізичної реабілітації/терапії для відновлення здоров’я і працездатності осіб з травмами ОРА, спрямованих на покращення діяльності опорно-м’язової системи та організму в цілому, координації, збільшення сили м’язів і вправності рухів, відновлення або компенсацію функцій.

4. Надати знання та сформувати навички здійснювати динамічне спостереження, моніторинг стану здоров'я під час виконання програм фізичної  реабілітації/терапії, оцінювати їх результати у осіб з травмами ОРА.