ОПИС КУРСУ

 

З урахуванням сучасних потреб і тенденції до глобальної екологізації виробництв та енергетики в дисципліні « Електричні машини відновлювальної енергетики» узагальнено і систематизовано теоретичний доробок і практичний досвід сучасного   використання та експлуатації електричних машин відновлювальної енергетики   для потреб побуту та виробництва.

 

МЕТА, КОМПЕТЕНТНОСТІ ТА РЕЗУЛЬТАТИ НАВЧАННЯ

 

1. Мета курсу - оволодіння компетентностями щодо сучасних досягнень у сфері відновлювальної електроенергетики, проєктування та експлуатації електричних машин  відновлювальної енергетики з поліпшеними техніко-економічними показниками з урахуванням реальних потреб сучасних промислових виробництв.

  2. Задачею викладача є формування у здобувачів вищої освіти загальних та фахових компетентностей.

 загальні компетентності:

- здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу;

- здатність застосовувати знання у практичних ситуація;

- вчитися та оволодівати сучасними знаннями;

     -  здатність приймати обґрунтовані рішення.

 Фахові компетентності:

- здатність вирішувати практичні задачі із залученням методів математики, фізики та електротехніки;

-здатність вирішувати комплексні спеціалізовані задачі і практичні проблеми, пов’язані з роботою електричних машин та апаратів;

            - усвідомлення необхідності підвищення ефективності електро- енергетичного, електротехнічного та електромеханічного устаткування.

          - усвідомлення необхідності постійно розширювати власні знання про нові технології в електроенергетиці, електротехніці та електромеханіці.

Опанувавши цей курс, Ви зможете продемонструвати такі програмні результати навчання:

1.                  Знати принципи роботи електричних машин біоенергетичних, вітроенергетичних, гідроенергетичних та сонячних енергетичних установок.

          2.  Здійснювати аналіз процесів в електричних машинах та апаратах в складі електромеханічних та електроенергетичних систем.

3. Обирати і застосовувати придатні методи для аналізу і синтезу електричних машин   електромеханічних та електроенергетичних систем із заданими показниками.

4. Уміти оцінювати енергоефективність та надійність роботи електричних машин   електроенергетичних, електротехнічних та електромеханічних систем.

5. Розуміти значення традиційної та відновлюваної енергетики для успішного економічного розвитку країни.

6. Розв’язувати складні спеціалізовані задачі пов’язані з роботою електричних машин для  перетворення  енергії поновлюваних джерел в інші види енергії.

7. Вміти самостійно вчитися, опановувати нові знання і вдосконалювати навички роботи з сучасним обладнанням, вимірювальною технікою та прикладним програмним забезпеченням.