Навчальна дисципліна спрямована на вивчення призначення і можливості сучасних засобів комп'ютерного проектування, що використовується в галузі автоматизації та приладобудування. Формування сучасних знань по загальним закономірностям та тенденціям розвитку систем автоматизації виробництва та навиків використання сучасних програмних пакетів для технологічної підготовки виробництва й автоматизації інженерного труда.

Вивчення дисципліни базується на дисциплінах бакалаврського рівня: Загальна фізика, Інженерна графіка, Загальна електротехніка, Системи керування базами даних, Метрологія, стандартизація і сертифікація, Основи електроніки та мікросхемотехніки, Виробнича практика.

Ознайомлення з методами формалізації процесу проектування, формування умінь та компетенцій щодо використання систем автоматизованого проектування та основ роботи в системі автоматизованого проектування EPLAN Electric P8.

Оволодіння теоретичними та практичними знаннями із основ комп’ютерного проектування з використанням автоматизованих комплексів із подальшим їх поглибленням при виконанні курсових робіт, проектів, та кваліфікаційних бакалаврських робіт; ознайомлення з сучасним станом та напрямком розвитку автоматизованих програмних засобів; придбання практичних навичок роботи з EPLAN Electric P8