Метою навчальної дисципліни є ознайомлення студента з основними прикладними комп’ютерними пакетами, спрямованих на підвищення ефективності обчислень задач електромеханіки.

Завданням вивчення дисципліни є те, що студенти повинні одержати підготування по таких основних напрямках дослідження і розробок в області теорії, методології і практики проведення розрахунків складних фізичних процесів електромеханіки, як методика рішення задач електромеханіки аналітичними методами; загальна методика рішення польових задач електромеханіки; виділення і формування ряду програмних комплексів, для застосування комп'ютерних методів моделювання та аналізу; використання цих методів.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності:

1.   Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу.

2.   Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

3.   Здатність до використання інформаційних і комунікаційних технологій.

4.   Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях.

фахові компетентності:

1.   Здатність застосовувати отримані теоретичні знання, наукові і технічні методи для вирішення науково-технічних проблем і задач електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.

2.   Здатність застосовувати існуючі та розробляти нові методи, методики, технології та процедури для вирішення інженерних завдань електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.

3.   Здатність демонструвати знання і розуміння математичних принципів і методів, необхідних для використання в електроенергетиці, електротехніці та електромеханіці.

Здатність використовувати програмне забезпечення для комп’ютерного моделювання, автоматизованого проектування, автоматизованого виробництва і автоматизованої розробки або конструювання елементів електроенергетичних, електротехнічних та електромеханічних систем.