ОПИС КУРСУ

 

З урахуванням сучасних потреб і тенденції до глобальної екологізації виробництв та енергетики в дисципліні « Інженерія відновлювальної енергетики » узагальнено і систематизовано теоретичний доробок і практичний досвід сучасного   проєктування та експлуатації об’єктів відновлювальної енергетики з для потреб побуту та виробництва.

 

МЕТА, КОМПЕТЕНТНОСТІ ТА РЕЗУЛЬТАТИ НАВЧАННЯ

 

1. Мета курсу - оволодіння компетентностями щодо сучасних досягнень у сфері відновлювальної електроенергетики, проєктування та експлуатації об’єктів відновлювальної енергетики з поліпшеними техніко-економічними показниками з урахуванням реальних потреб сучасних промислових виробництв.

  2. Задачею викладача є формування у здобувачів вищої освіти загальних та фахових компетентностей.

 загальні компетентності:

- здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу;

- здатність застосовувати знання у практичних ситуація;

- вчитися та оволодівати сучасними знаннями;

     -  здатність приймати обґрунтовані рішення.

 Фахові компетентності:

- здатність вирішувати практичні задачі із залученням методів математики, фізики та електротехніки;

-здатність вирішувати комплексні спеціалізовані задачі і практичні проблеми, пов’язані з роботою електричних машин, апаратів та автоматизованого електроприводу;

            - усвідомлення необхідності підвищення ефективності електро- енергетичного, електротехнічного та електромеханічного устаткування.

          - усвідомлення необхідності постійно розширювати власні знання про нові технології в електроенергетиці, електротехніці та електромеханіці.

Опанувавши цей курс, Ви зможете продемонструвати такі програмні результати навчання:

1.                  Знати принципи роботи біоенергетичних, вітроенергетичних, гідроенергетичних та сонячних енергетичних установок.

          2.  Здійснювати аналіз процесів в електроенергетичному, електротехнічному та електромеханічному обладнанні, відповідних комплексах і системах.

3. Обирати і застосовувати придатні методи для аналізу і синтезу електромеханічних та електроенергетичних систем із заданими показниками.

4. Уміти оцінювати енергоефективність та надійність роботи електроенергетичних, електротехнічних та електромеханічних систем.

5. Розуміти значення традиційної та відновлюваної енергетики для успішного економічного розвитку країни.

6. Розв’язувати складні спеціалізовані задачі з проектування технологічне обладнання для перетворення енергії поновлюваних джерел в інші види енергії .

7. Вміти самостійно вчитися, опановувати нові знання і вдосконалювати навички роботи з сучасним обладнанням, вимірювальною технікою та прикладним програмним забезпеченням.